Vitamix: Vom deschide în acest an cel puțin 10 magazine; pregătim achiziții și suntem deschiși să ne extindem pe piețele din țările vecine

Vitamix: Vom deschide în acest an cel puțin 10 magazine; pregătim achiziții și suntem deschiși să ne extindem pe piețele din țările vecine
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 19 feb 2024

Producătorul de suplimente nutritive, alimente, cosmetice și articole de îngrijire personală Adams Vision a programat pentru acest an extinderea lanțului de magazine naturiste Vitamix cu minimum 10 unități, de la 65 în prezent la 75 - 80. Strategia companiei în privința rețelei de retail vizează atât dezvoltarea organică, cât și achizițiile strategice, nefiind exclusă lansarea pe noi piețe din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Avem în vedere mai multe opțiuni și suntem în discuții preliminare pentru potențiale achiziții în diverse locații. În plus, suntem deschiși să ne extindem în afara țării, chiar și prin achiziții sau achiziții parțiale ale unor companii din țările vecine. În ceea ce privește sursele de finanțare, vom evalua și vom alege cele mai potrivite resurse în funcție de natura și amploarea fiecărui proiect”, a declarat pentru Profit.ro Carmen Dincă, director marketing & PR Adams Vision.

Printre deschiderile de magazine programate pentru 2024 se numără Târgu Mureș, Brașov, Sibiu și Baia Mare. Compania urmează să evalueze și optimizeze costurile operaționale, ceea ce ar putea implica relocarea sau închiderea unora dintre unitățile actuale, așteptările pentru finalul anului fiind de 75 - 80 de unități, față de 65 în prezent.

Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul CITEȘTE ȘI Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul

Susținute de strategia de extindere în retail și de consolidare a parteneriatelor cu noi retaileri, afacerile Adams Vision au crescut anul trecut la nivel de grup cu 35%, la 75 de milioane de lei, iar profitul s-a triplat.

“Anul acesta ne dorim să menținem ritmul de creștere și o marjă de profitabilitate stabilă. Ne concentrăm pe continuarea expansiunii și pe consolidarea poziției pe piața de retail naturist (…). Principala provocare cu care ne confruntăm este să gestionăm creșterea rapidă a cererii și să menținem ritmul producției în concordanță cu aceste creșteri”, spune Carmen Dincă.

Adams Vision are două linii de business: rețeaua Vitamix și produsele proprii (suplimente nutritive, uleiuri esențiale, pulberi, tincturi, uleiuri cosmetice și alimentare, ceaiuri medicinale, cosmetice și produse de îngrijire personală), realizate în fabrica din Livezeni, lângă Târgu Mureș.

Fabrica de construcții care l-a falimentat pe Irinel Columbeanu, cumpărată de un furnizor IKEA CITEȘTE ȘI Fabrica de construcții care l-a falimentat pe Irinel Columbeanu, cumpărată de un furnizor IKEA

Produsele din gama Adams Supplements sunt vândute atât în rețeaua Vitamix cât și prin distribuitori specializați din industrie, magazine de tip plafar și farmacii. Strategia companiei ia în calcul, printre altele, consolidarea prezenței online și o mai bună vizibilitate și disponibilitate a produselor în magazinele marilor retaileri, iar în pentru anii următori este posibilă și începerea exporturilor.

Adams Vision, companie deținută de antreprenorul Zsolt Benedek, care ocupă și funcția de CEO, a fost fondată în anul 2006, iar în prezent are 250 de angajați. Din ianuarie, Adams Vision funcționează într-o clădire nouă, în care sunt birourile, depozitul și liniile de fabricație.

viewscnt
Afla mai multe despre
vitamix
extindere