Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele șapte luni față de perioada similară din 2022 atât ca serie brută cu 2,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,6%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VII.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,7%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,6%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,3%”, arată datele INS.

INTERVIU cu Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, și Gemma Webb, CEO RetuRO, despre provocările și finanțarea celui mai important proiect local de economie circulară – Sistemul Garanție-Returnare a ambalajelor CITEȘTE ȘI INTERVIU cu Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, și Gemma Webb, CEO RetuRO, despre provocările și finanțarea celui mai important proiect local de economie circulară – Sistemul Garanție-Returnare a ambalajelor

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,6%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,1%), scrie News.ro

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,4%.

Iulie 2023 comparativ cu iunie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,5%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,5%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-1,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,6%).

Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1%.

FOTO Noile reguli pentru comercializarea alimentelor din insecte - avizate. Panou obligatoriu de avertizare CITEȘTE ȘI FOTO Noile reguli pentru comercializarea alimentelor din insecte - avizate. Panou obligatoriu de avertizare

Iulie 2023 comparativ cu iulie 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu luna iulie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 0,7%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-5,2%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iulie 2023, comparativ cu luna iulie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,2%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,3%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,2%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
comertul cu amanuntul
ins