Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele 11 luni, față de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 2,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,3%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.XI.2023, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,2%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,5%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,7%”, arată datele INS.

Globurile de Aur - \ CITEȘTE ȘI Globurile de Aur - "Oppenheimer" a fost desemnat cel mai bun film. LISTA completă a câștigătorilor

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-30.XI.2023, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,3%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,3%), scrie News.ro.

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,1%.

Noiembrie 2023 comparativ cu octombrie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 4,1%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-7,3%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-1,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 1,7%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,2%.

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au rămas la același nivel.

STS cumpără echipamente de comunicații pentru două centre de date care vor susține digitalizarea sistemului judiciar CITEȘTE ȘI STS cumpără echipamente de comunicații pentru două centre de date care vor susține digitalizarea sistemului judiciar

Noiembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,8%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,1%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,3%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,3%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins