Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut în ianuarie față de decembrie

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut în ianuarie față de decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut în luna ianuarie 2023, față de luna decembrie 2022, ca serie brută cu 22%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 0,7%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În luna ianuarie 2023 volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut față de luna decembrie 2022, ca serie brută cu 22%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 0,7%. Față de luna ianuarie 2022 volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna ianuarie 2023, a crescut atât ca serie brută cu 5,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,3%”, arată datele INS.

Financial Times - Piața Obor din București oferă britanicilor lecții despre ce și când să mănânce. În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, o jurnalistă încântată că a găsit salata, urzicile și loboda de sezon, prezintă și o rețetă CITEȘTE ȘI Financial Times - Piața Obor din București oferă britanicilor lecții despre ce și când să mănânce. În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, o jurnalistă încântată că a găsit salata, urzicile și loboda de sezon, prezintă și o rețetă

IANUARIE 2023 COMPARATIV CU DECEMBRIE 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 22%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-23,5%), vânzările de produse nealimentare (-23%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-20%), scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 0,7%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,2%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,0%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,3%.

IANUARIE 2023 COMPARATIV CU IANUARIE 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,4%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,3%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,8%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins