Volumul vânzărilor Coca-Cola HBC în România a crescut în T1 pentru al nouălea trimestru consecutiv

Volumul vânzărilor Coca-Cola HBC în România a crescut în T1 pentru al nouălea trimestru consecutiv
scris 11 mai 2017

Volumul vânzărilor Coca-Cola HBC în România a crescut cu un ritm mediu de o singură cifră în primele trei luni ale anului, înregistrând o evoluție pozitivă pentru al nouălea trimestru consecutiv, susținută de toate categoriile de produse cu excepția apei, potrivit datelor publicate joi de al doilea mare îmbuteliator al grupului american Coca Cola.

Categoria de băuturi carbonatate a consemnat o creștere puternică, în mare parte datorită avansului ridicat, de o singură cifră, al vânzărilor de băuturi sub marca Coke, scrie News.ro.

La nivel de grup, volumul vânzărilor Coca-Cola HBC a avansat cu 0,7%, la 442,8 milioane de navete, în timp ce veniturile au urcat cu 4,5%, la 1,37 miliarde de dolari, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În cazul piețelor emergente, categorie în care este inclusă și România, volumul vânzărilor a crescut cu 4%, la 235,5 milioane de navete.

În funcție de categoria produselor, compania a obținut pe segment băuturilor carbonatate o creștere de 1,3% a volumului vânzărilor, susținută de avansurile din Nigeria, România și Ucraina care  au compensat slăbiciunile din Italia, Polonia și Elveția.

Omul de afaceri Cristian Preotu, care livrează pieței branduri premium de vin și gastronomie, își vinde unui francez participația la Chef Market CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Cristian Preotu, care livrează pieței branduri premium de vin și gastronomie, își vinde unui francez participația la Chef Market

Volumul vânzărilor de apă a scăzut cu 0,1%, creșterile pe segmentele emergente și consacrate fiind anulate de scăderile de pe piețele dezvo,ltate,

Volumul vânzărilor băuturilor energizante a urcat cu 12,4%, datorită performanțelor bune ale Monster și de creșterile de pe toate segmentele.

Vânzările de ceai au rămas slabe, cu scăderi într-un ritm de o singură cifră, determinate de Elveția și Rusia, compensate parțial de creșterile din Polonia, România și Ucraina.

Coca-Cola HBC deține trei fabrici în România, la Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei, și o rețea de 14 centre de distribuție

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
coca-cola hbc