Rheinmetall anticipează creșterea puternică a profitului în trimestrul trei, datorită cererii mari de muniție

Rheinmetall anticipează creșterea puternică a profitului în trimestrul trei, datorită cererii mari de muniție
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Compania germană de apărare Rheinmetall a declarat că profitabilitatea sa din al treilea trimestru a crescut datorită cererii puternice de arme și muniții și se așteaptă că profitul operațional să depășească estimările consensuale cu 15%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care va raporta rezultatele financiare complete pe 9 noiembrie, nu a specificat ce comenzi au ajutat-o să depășească așteptările, dar invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la o creștere semnificativă a cererii de muniții în întreaga industrie, scrie News.ro.

Nhood România, care gestionează afacerile imobiliare ale Auchan, are un nou Comitet Executiv CITEȘTE ȘI Nhood România, care gestionează afacerile imobiliare ale Auchan, are un nou Comitet Executiv

Rheinmetall a declarat că anticipează un profit pentru trimestrul al treilea de 191 milioane de euro, peste o estimare consensuală de 165,4 milioane de euro, și o marjă de profit operațional de 10,9%, comparativ cu un consens de 9,4%, invocând economii de scară din creșterea volumelor.

Compania a confirmat o prognoză pentru întregul an de vânzări de 7,4 miliarde până la 7,6 miliarde de euro, cu o marjă de profit operațional de aproximativ 12%.

Pentru prima dată, rezultatele au inclus producătorul spaniol de muniție Expal, achiziționat recent.

”Profitul operațional semnificativ mai mare decât cel așteptat se datorează în principal dinamicii puternice a pieței în domeniul tehnologiei de securitate – în special în divizia Arme și Muniții”, a spus compania într-un comunicat.

Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România

Contractorii din domeniul apărării au obținut profituri extraordinare, în timp ce țările Uniunii Europene se străduiesc să furnizeze Ucrainei pentru apărarea acesteia împotriva Rusiei și să reînnoiască stocurile de muniții care au scazut de la Războiul Rece.

Mai multe dintre sistemele emblematice ale Rheinmetall au fost implementate în Ucraina, în timp ce țările vecine și-au refăcut sistemele de armament pe care le-au donat vecinului lor din est.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
munitie
arme