ROCA Industry finalizează tranzacția pentru achiziția Workshop Doors

ROCA Industry finalizează tranzacția pentru achiziția Workshop Doors
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 feb 2024

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry anunță finalizarea tranzacției pentru achiziționarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors. Prețul tranzacției este de 30 milioane RON. Conform termenilor tranzacției, holdingul are posibilitatea de a achiziționa un pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Workshop Doors, prezentă pe piața ușilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilități de producție, situate în Reghin și Petelea, județul Mureș. În ultimul exercițiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane RON și EBITDA de peste 12 milioane RON, exportând o proporție semnificativă din producția sa proprie.

„Această achiziție subliniază angajamentul ferm al ROCA Industry de a-și consolida poziția pe piața producătorilor de materiale de construcții prin adăugarea unui nou jucător important în holding. Experiența în sectorul ușilor de interior, acumulată în ultimii ani de echipa ROCA Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar și know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care rămâne alături de noi, reprezintă o premisă a succesului pentru îmbunătățirea proceselor atât la nivel operațional, comercial, cât și a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intrăm într-un stadiu nou de dezvoltare și scalare a holdingului, având capacitatea de a crea un jucător de referință la nivel european,“ declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Prin această achiziție, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors și Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, păstrându-și opțiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacității de producție și diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piața din România, dar și la nivel european.

Procesul de achiziție a fost inițiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile și obligațiile aferente.

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potențial de lideri regionali

ROCA Industry continuă și în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creștere organică, dar și procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităților comerciale ale companiilor sale.

În plin proces de tranziție către piața principală a Bursei de Valori București, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziției, la un portofoliu de 9 companii cu potențial de lideri regionali în sectoarele în care activează. 

ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România. Holdingul deține, direct și indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
workshop doors