ROCA Industry raportează o cifră de afaceri cumulată de 289,5 mil. lei la nivel de holding în S1 2023, continuând strategia de consolidare accelerată a cotelor de piață

ROCA Industry raportează o cifră de afaceri cumulată de 289,5 mil. lei la nivel de holding în S1 2023, continuând strategia de consolidare accelerată a cotelor de piață

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 aug 2023

ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcții din România, deținut de ROCA Investments, raportează o cifră de afaceri de 289,5 mil. lei la nivel cumulat al companiilor productive, în primul semestru al anului 2023. Holdingul înregistrează astfel o creștere de 5,7% față de perioada similară din 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un context de piață în contracție temporară, EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding atinge valoarea de 17,9 mil. RON, înregistrând o marjă EBITDA de 6,2%.

În prima jumătate a anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au câștigat cote de piață importante. EVOLOR, producătorul de vopsele și lacuri, recent relansat și care tranzitează o perioadă de transformare operațională, a înregistrat creșteri ale vânzărilor de 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar ELECTROPLAST, companie producătoare de cabluri electrice, intrată recent în portofoliul holdingului, raportează un avans de 11% în volumul vânzărilor din primul semestru.

Obiectivele realizate în prima jumătate a acestui an includ extinderea portofoliului ROCA Industry prin strategii de fuziuni și achiziții (M&A), ROCA Industry a preluat recent companiile ELECTROPLAST, liderul pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară și Iranga Technologijos, din Lituania, prin intermediul companiei BICO Industries, deținută direct. În plus, holdingul este în discuții avansate și pentru achiziția companiei Workshop Doors, unul dintre jucătorii - cheie de pe piața ușilor de interior din țară.

“Oportunitățile, chiar și în perioade de impredictibilitate economică, vin din reziliență și din consistență. De aceea, rămânem consecvenți în strategia noastră de investiții, de largire a piețelor pe care operăm și de infuzie de valoare adăugată la nivelul tuturor activităților holdingului. Am promis 3 tranzacții, până acum am finalizat 2, iar cea de-a treia este în negocieri avansate. La nivelul echipei, avem un background solid de private equity, o expertiză de M&A consistentă și vom continua să folosim toți acești diferențiatori pentru dezvoltarea holdingului.

Ne concentrăm, de asemenea, și pe dezvoltarea unei baze stabile de clienți, care să poată asigura creșterea accelerată în momentul revenirii pieței. Credem că urmează o perioadă cu multe oportunități, iar miza noastră este valorificarea unui număr cât mai mare dintre acestea.” declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Holdingul își extinde și activitățile de export, companiile sale accesând în 2023 noi piețe externe pentru comercializarea materialelor de construcții, în țări precum Marea Britanie, Elveția, Moldova, Israel și altele.

Principalul obiectiv al holdingului pentru acest an vizează majorarea de capital și tranziția de pe piața AeRO către piața principală a Bursei de Valori București.

Perspectivele principalelor organizații statistice și de prognoză indică o încetinire conjuncturală a ritmului din sectorul construcțiilor, caracterizat de o presiune mare pe marje. Specialiștii ROCA Industry estimează că situația va continua și în trimestrul 3, sub impactul modificărilor fiscale din sectorul construcțiilor și, implicit, de cererea pentru materiale de construcții. Totuși, după această perioadă, este preconizată o curbă de creștere accentuată, pe termen mai lung, în următorii 3-5 ani.

ROCA Industry este holdingul industrial deținut de ROCA Investments. Acesta deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (liderul pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
afaceri