România se remarcă în UE ca principal furnizor de clăpari de ski

România se remarcă în UE ca principal furnizor de clăpari de ski
scris 22 dec 2017

România a fost, anul trecut, principalul furnizor de clăpari de ski pentru celelalte state UE, 27% din clăparii de ski exportați intracomunitar provenind din România, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Danemarca a furnizat 68% din brazii de Crăciun pentru statele membre UE, în timp ce 36% din lumânările de Crăciun au venit din Polonia. Germania a fost principalul furnizor de bomboane de ciocolată și trenulețe de jucărie, în timp ce Franța a fost principalul furnizor de vin și curcani, conform Agerpres.

Grupul finlandez Amer, unul dintre cei mai importanți producători de echipamente sportive din lume, colaborează cu cinci fabrici din România, care au în total 2.100 de angajați, care produc clăpari și legături pentru schiuri. De exemplu, toți clăparii comercializați sub brandul Salomon sunt produși în România. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
clapari
comert