Serviciile către companii au accelerat în aprilie, înregistrând un avans de 9%

Serviciile către companii au accelerat în aprilie, înregistrând un avans de 9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2018

Afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut în aprilie cu 9%, serie brută, față de aceași lună a anului trecut, ritm crescut față de cel din luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În martie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 2,8%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În aprilie, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 9%, față de aceeași lună a anului trecut, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației (+15,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,8%), activitățile de transporturi (+9,1%) și la activitățile de comunicații (+3,9%).

Netflix va lansa anul acesta primul serial interactiv, iar după Strager Things va fi făcut un joc CITEȘTE ȘI Netflix va lansa anul acesta primul serial interactiv, iar după Strager Things va fi făcut un joc

Activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe au scăzut cu 5,1%.

În primele patru luni, în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 8,1%, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației (+10,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,4%), transporturi (+6,9%), comunicații (+6,5%) și la activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe (+4,1%).

În anul 2017, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut față de anul 2016 ca serie brută cu 12,8%.

În 2016, afacerile din serviciile prestate în principal întreprinderilor au avansat cu 9,5% față de anul precedent, după o creștere de 8,3% în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii
companii
ins