Smartree - An cu provocări neașteptate și numeroase schimbări, la care a trebuit să ne adaptăm din mers

Smartree - An cu provocări neașteptate și numeroase schimbări, la care a trebuit să ne adaptăm din mers

Alexandra Peligrad

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2023

Grupul Smartree, furnizor de servicii și soluții software de resurse umane, a avut anul trecut afaceri de peste 169 milioane lei, în creștere cu 37% față de anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această creștere a rezultat, pe de o parte, din dezvoltarea Smartree HRTech - divizia de inovare în tehnologie pentru procesele de HR - care a înregistrat o cifră de afaceri de 19 milioane lei. În același timp, Smartree România, divizia care pune la dispoziția companiilor angajați temporari, a înregistrat o cifră de afaceri de 150 milioane lei pe parcursul anului 2022.

TABEL O nouă scumpire a benzinei în toate stațiile din capitală CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a benzinei în toate stațiile din capitală

Astfel, la finalul anului 2022, profitul grupului Smartree a ajuns la 6.6 milioane lei, în creștere cu 24% față de 2021. Acest profit vine în urma dezvoltării companiei Smartree HRTech în zona de digitalizare a proceselor de HR, precum și din creșterea portofoliului de clienți.

„Anul trecut a fost unul cu provocări neașteptate și numeroase schimbări, la care a trebuit să ne adaptăm din mers, și suntem recunoscători pentru rezultatele pe care le-am obținut. Creșterea cifrei de afaceri a venit din dezvoltarea susținută a relațiilor în cadrul portofoliului de clienți, dublată de o extindere a business-ului, mai ales pe zona de SaaS și tehnologie”, a declarat Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania.

În 2022, cele mai mari provocări pentru profesioniștii din HR au fost recrutarea și retenția, aspecte care s-au resimțit în cadrul grupului Smartree, prin prisma activității clienților. Incertitudinea a fost constanta unui an care ar fi trebuit să fie de revenire, dar care, de fapt, a venit cu război și cu instabilitate economică, urmare a creșterilor mari de prețuri și a inflației cu efect direct asupra costurilor de producție. 

Smartree HRTech, divizia de inovare în tehnologie software și servicii de HR, și Smartree România, divizia de punere la dispoziție de angajați temporari, leasing de personal și servicii de recrutare, sunt deținute de holdingul de investiții Delta Asset Invest aparținând lui Dragoș Roșca, antreprenor și investitor activ în companii precum Smartree, BIA, Patiline, Ynovate Immo, Brexton, 2Performant, Bento.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartree
rezultate financiare