Startup-urile românești Safe Ride, pentru motocicliști, și EngageApp, pentru corporatiști, atrag bani de la fondul de investiții GapMinder

Startup-urile românești Safe Ride, pentru motocicliști, și EngageApp, pentru corporatiști, atrag bani de la fondul de investiții GapMinder
scris 29 iun 2018

Fondul de investiții GapMinder, finanțat în majoritate prin fonduri UE, va investi 20.000 de euro în start-up-ul Safe Ride din București, o platformă IoT și o aplicație mobilă pentru siguranța motocicliștilor, companie fondată de Marius Mitroi.

GapMinder a investit 10.000 de euro și în EngageApp, start-up dezvoltat de o echipă din Cluj-Napoca, o platformă care își propune să îmbunătățească performanța angajaților în corporații.

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc.

GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Guvernul anunță ce vrea să realizeze în regim de parteneriat public-privat: un aeroport în sudul Capitalei și canalul Siret-Bărăgan, dar și 2 spitale regionale și o fabrică de autobuze electrice CITEȘTE ȘI Guvernul anunță ce vrea să realizeze în regim de parteneriat public-privat: un aeroport în sudul Capitalei și canalul Siret-Bărăgan, dar și 2 spitale regionale și o fabrică de autobuze electrice

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori care au deținut anterior poziții de top management în companii de tehnologie sau de consultanță, respectiv Dan Mihăescu (GTS), Sergiu Roșca (PriceWaterhouseCoopers ,Harmman, Hemelrath & Partner and Soncher), Alexandru Ruff (3DSelfie.ro), Cristian Dascălu ( ClujHUB, Tetapolis) și Inti Paolucci (Eighty-Eight Capital & Investments Ltd Dubai).

viewscnt
Afla mai multe despre
gapminder
safe ride