Struguri culeși special înghețați, pe ger, pentru producerea vinului de gheață

Struguri culeși special înghețați, pe ger, pentru producerea vinului de gheață
scris 6 dec 2019

Sute de oameni au fost mobilizați joi în zona viticolă de pe Valea Târnavelor, lângă Tăuni, la ultimul cules din acest an, pentru a aduna, de pe zece hectare, struguri special păstrați pentru producerea vinului de gheață.

"Având în vedere că și anul acesta s-au întrunit condițiile necesare obținerii acestui vin special, pentru recoltarea celor 10 hectare de Traminer roz, păstrate pentru a fi culese după nopțile geroase de la începutul iernii, au fost mobilizați 420 de oameni. (...). Este extrem de important ca întregul proces de recoltare să se desfășoare cât se poate de rapid, întrucât una dintre cele mai importante condiții este ca strugurii să ajungă înghețați la presă, fiind zdrobiți cât timp sunt încă înghețați, lăsând un must siropos, extrem de concentrat și de dulce", spun producătorii, arată Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Familia Pogonaru vrea să transforme în săli de spectacole Bateria 4-5 Tunari, parte a centurii de fortificații a Bucureștiului, construită de regele Carol I CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Pogonaru vrea să transforme în săli de spectacole Bateria 4-5 Tunari, parte a centurii de fortificații a Bucureștiului, construită de regele Carol I

Vinul de acest tip este unul competitiv pe piața internațională, cel produs din recolta lui 2018 fiind distins cu medalie de aur la o competiție organizată la Londra, unde a obținut 96 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
struguri
vin
gheata