EXCLUSIV FOTO One United cumpără de la pilotul de raliuri Gabriele Marotta teren pentru hotel și apartamente de lux în cartierul corporatiștilor

EXCLUSIV FOTO One United cumpără de la pilotul de raliuri Gabriele Marotta teren pentru hotel și apartamente de lux în cartierul corporatiștilor
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 dec 2019

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a cumpărat de la pilotul italian de raliuri Gabriele Marotta un teren cu 7,3 milioane de euro pe care vrea să construiască un hotel și apartamente de lux.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Gabriele Marotta

Gabriele Marotta

Gabriele Marotta (52 de ani) este pilot de raliuri de 33 de ani, perioadă în care a condus în circuitele britanice, franceze și italiene. Acum concurează în TCR International Series pe un SEAT Leon Cup Racer.

În 2011, el a intrat în posesia unui teren de circa 5.600 de metri pătrați într-unul dintre cele mai efervescente puncte de pe harta imobiliară a Bucureștiului, pe strada Gara Herăstrău. Terenul achiziționat de italian era evaluat în 2010 la 10,9 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Pe acest teren, primăria a aprobat un Plan Urbanistic Zonal care prevedea construirea unei clădiri de birouri cu 14 etaje și a unui hotel cu 8 etaje.

Recent, terenul a fost cumpărat de One United la un preț de 7,3 milioane de euro.

„Analizăm mai multe variante. Cea mai avansată este a unui hotel design de 4-5 stele cu aproximativ 200 de camere și 60-80 de apartamente de lux, cu acces la facilitățile complexului hotelier“, a declarat, pentru Profit.ro, Beatrice Dumitrașcu, vicepreședinte sales & marketing în cadrul One United Properties.

EXCLUSIV FOTO Familia Pogonaru vrea să transforme în săli de spectacole Bateria 4-5 Tunari, parte a centurii de fortificații a Bucureștiului, construită de regele Carol I CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Pogonaru vrea să transforme în săli de spectacole Bateria 4-5 Tunari, parte a centurii de fortificații a Bucureștiului, construită de regele Carol I

Terenul tranzacționat se învecinează cu primul hotel Courtyard by Marriott din România, al investitorilor lituanieni Apex Alliance, cu complexul de birouri Equilibrium, dezvoltat de Skanska, și cu ansamblul rezidențial Aviației Tower, al omului de afaceri Ali Madadi.

One United este un jucător foarte activ pe piața terenurilor. Investitorul a mai fost implicat anul acesta în alte două tranzacții majore. A cumpărat un teren de aproape 8,2 hectare de teren de la First Bank (fosta Piraeus Bank) pe malul lacului Plumbuita din Sectorul 2 într-o tranzacție de 7,74 milioane euro, plus TVA, și un alt teren de 3.350 de metri pătrați de la Vasile Petrescu, unul dintre acționarii principali ai fostei MindBank, într-o tranzacție evaluată la circa 4 milioane de euro, ambele anunțate în premieră de Profit.ro.

În toamna anului trecut, One United a cumpărat de la Immofinanz terenul fostei fabrici Ventilatorul din București. Aici, investitorul va dezvolta un complex mixt cu locuințe și clădiri de birouri. One Cotroceni Park, cum este denumit proiectul, va avea în componență aproximativ 700 de apartamente a căror construcție va începe la începutul anului 2021 și se va realiza în etape. Pe terenul de 2,5 hectare, cumpărat tot anul trecut de la Telekom, One United lucrează acum la proiectarea unui complex rezidențial denumit One Peninsula.

Harta proiectelor One United

Harta proiectelor One United


One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a atras anul acesta noi acționari prin diluarea participațiilor fondatorilor pentru a atrage capital necesar dezvoltărilor imobiliare. Acum sunt 24 de acționari în compania-mamă. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au împreună 84% din companie și mai sunt 22 de acționari care dețin 16%. Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu este acționar semnificativ în companiile de proiect dedicate birourilor.


Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu

Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu

One United  domină nișa apartamentelor de lux. În ultimii doi ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul acesta un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În august 2018, fondatorii companiei au dezvoltat divizia Neo, din care 30% este deținută Octavian Avrămoiu, fost vicepreședinte al SIF Banat-Crișana, și Cătălin Scripcaru, fost director de țară al Strabag și Raiffeisen Evolution, specializată pe dezvoltarea de proiecte rezidențiale de lux de tip boutique, pe terenuri de 2.000 – 3.000 de metri pătrați.

Infografic de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
gabriele marotta
andrei diaconescu
victor capitanu