Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile, în timpul pandemiei. Termene.ro lansează o soluție de finanțare digitală

Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile, în timpul pandemiei. Termene.ro lansează o soluție de finanțare digitală
scris 9 mar 2021

Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile în România, în timpul pandemiei, potrivit analizelor, iar activitatea companiilor mici și mijlocii a fost afectată de lipsa cash-flow-ului în ultimul an. De asemenea, tot în perioada pandemiei, facturile cu cele mai mari termene de plată sunt ale companiilor care se ocupă de comerțul cu ridicată și cu amănuntul. Pe locurile 2 și 3, se află firmele din domeniul informații și comunicații și industria prelucrătoare.

În acest context, termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre firmele din România, introduce un nou instrument, prin care antreprenorii și managerii își vor putea transforma mult mai rapid facturile pe care le au de încasat în lichidități.

Prin acest instrument, asigurat în parteneriat cu Instant Factoring, primul fintech românesc care furnizează servicii de factoring online companiilor mici și mijlocii, clienții Termene.ro vor putea nu doar să afle informații financiare verificate despre orice companie românească, să găsească potențiali parteneri de afaceri sau să se ferească de cei aflați pe lista rău-platnicilor, ci și să aibă acces la o soluție de finanțare alternativă, la doar un click distanță.

”Am considerat că, prin intermediul parteneriatului cu Termene.ro, putem să ne atingem mai ușor misiunea de a fi un sprijin, mai ales în această perioadă, pentru IMM-urile aflate în căutarea unor soluții rapide și flexibile de finanțare. Un studiu recent arată că peste 90% dintre firme spun ca nu au suficient capital la dispoziție, iar la finalul anului trecut 58% dintre reprezentanții companiilor din România, susțineau că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni. Facem în acest fel un pas mai aproape de business-urile românești și de nevoile lor esențiale pentru a-și continua activitatea prin forțele proprii și a susține în continuare economia românească”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

”Accesul la finanțare este una dintre prioritățile managerilor și antreprenorilor care vor sa conducă afaceri predictibile acum, la un an de la debutul pandemiei. Mediul digital, instrumentele de Inteligență Artificială (AI) și accesul la date ne oferă posibilitatea de a fi aproape de companii în timp real. Ne bucurăm să anunțăm un nou proiect cu o firmă inovatoare din domeniul fintech, prin care putem ajuta datorită experienței noastre în business intelligence”, spune Adrian Dragomir, co-fondatorul Termene.ro.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Accesul la serviciile de factoring online se va face rapid, prin intermediul butonului pe care orice abonat îl va regăsi în cont. Printr-un singur click, toate companiile interesate pot obține toate informațiile despre procesul de transformare a facturilor neîncasate în lichidități. Solicitarea de finanțare se analizează în doar 2 ore, iar compania primește în maximum 24h banii solicitați în cont, întreaga procedură desfășurându-se transparent și fără a implica vreun cost ascuns.

viewscnt
Afla mai multe despre
termene.ro
instant factoring
finantare digitala