Tranzacție: Globalworth a cumpărat 30 hectare teren pentru extinderea parcului industrial Timișoara Airport Park (TAP), evaluat la 7,4 milioane de euro

Tranzacție: Globalworth a cumpărat 30 hectare teren pentru extinderea parcului industrial Timișoara Airport Park (TAP), evaluat la 7,4 milioane de euro
scris 14 mar 2018

Globalworth a achiziționat 30 de hectare de teren pentru extinderea parcului industrial Timișoara Airport Park (TAP), evaluat la 7,4 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pe terenul cumpărat, Globalworth poate dezvolta, în faze, aproape 140.000 de metri pătrați de spații industriale și de logistică, care se vor adăuga la cei peste 100.000 metri pătrați dezvoltați deja în proiect.

TAP este închiriat în proporție de 97,9% de către companiile Valeo Lightnings, Continental, Honeywell (originally Elster Rometrics) și Litens Automotive.

Globalworth a preluat în 2014 parcul industrial, iar de atunci proiectul a fost extins de două ori în 2015 și de două ori în 2017, cu 76.000 metri pătrați.

EXCLUSIV Dertour, turoperatorul nr. 2 din Germania, vrea să cumpere o mare agenție de turism românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dertour, turoperatorul nr. 2 din Germania, vrea să cumpere o mare agenție de turism românească

În martie anul trecut, au fost livrați 14.000 metri pătrați pentru compania Valeo, care a ajuns să ocupe 41.500 metri pătrați în proiect, iar în octombrie 2017, alți 8.100 metri pătrați au fost finalizați, pentru compania Litens Automotive.

După toate aceste extinderi, TAP oferă 103.400 metri pătrați închiriabili.

”Încurajați de interestul chiriașilor pentru spații de calitate, am achiziționat 30 de hectare de teren, unde avem în vedere dezvoltarea de noi spații în viitor”, spune compania.

Globalworth, fondat de omul de afaceri Ioannis Papalekas, este unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, unde deține active de peste 1,1 miliard de euro, preponderant proiecte de birouri.

EXCLUSIV Reforma fiscală a lui Trump aduce bani și unor angajați din România. Americanii de la Plexus vor plăti la Oradea bonusuri substanțiale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Reforma fiscală a lui Trump aduce bani și unor angajați din România. Americanii de la Plexus vor plăti la Oradea bonusuri substanțiale

Pe industrial, compania mai deține Dacia Warehouse de la Oarja, pe care l-a cumpărat anul trecut.

Segmentul industrial și logistic din România înregistrează în ultimii 2 ani o evoluție spectaculoasă, atingând recorduri atât din punct de vedere al cererii, cât și al noilor dezvoltări.

Pe piața locală sunt active companii precum CTP, P3 sau WdP, iar stocul de spații moderne era estimat la finele anului trecut la peste 3 milioane de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
investitie
timisoara
parc industrial