Tranzacție pregătită: AFI mai cumpără un teren lângă centrul comercial din Cotroceni

Tranzacție pregătită: AFI mai cumpără un teren lângă centrul comercial din Cotroceni
scris 22 aug 2018

Grupul israelian AFI Europe România vrea să mai cumpere un teren adiacent centrului comercial AFI Cotroceni, din București, după ce în iunie a anunțat că a preluat o parcelă de 43.000 metri pătrați în apropierea mall-ului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În acest sens, grupul a semnat deja o înțelegere pentru achiziția unui teren de 3.451 metri pătrați, tranzacție de 7,4 milioane de euro în curs de due diligence.

Grupul israelian AFI Europe România a anunțat în iunie că a cumpărat cu 23 de milioane de euro un teren lângă complexul comercial și de birouri din Cotroceni, cu intenția de a extinde mall-ul. Fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, scosese pe piață încă din 2013 un teren de 4,5 hectare lângă AFI Cotroceni, pentru care a redus în etape prețul, de la 36 de milioane de euro la 22,5 milioane de euro. Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare CITEȘTE ȘI FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 metri pătrați AFI Cotroceni. Găzduiește magazine pentru zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă de entertainment. Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală este principalul activ al grupului AFI Europe România.

La finele lunii iunie a acestui an, AFI Cotroceni a fost evaluat la 545,5 milioane de euro, față de 501,49 milioane de euro în decembrie 2017.

Pe lângă centrul comercial AFI Cotroceni, compania mai deține parcul de birouri AFI Park din București și centrul comercial AFI Ploiești. În plus, AFI Europe dezvoltă un centru comercial la Brașov și un alt parc de birouri în București. 

FOTO Un mall cu piscină a fost scos la vânzare cu peste 12 milioane euro, la doi ani de la inaugurare CITEȘTE ȘI FOTO Un mall cu piscină a fost scos la vânzare cu peste 12 milioane euro, la doi ani de la inaugurare

AFI Europe a anunțat marți rezultatele financiare aferente primei jumătăți a anului. iar în România a raportat venituri din închirieri de aproape 25,7 milioane de euro, în creștere de la 23,8 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

La finalul lunii iunie, AFI a finalizat construcția primei clădiri din complexul de birouri AFI Tech Park din București, aceasta fiind evaluată la 29 milioane de euro.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
afi
afi cotroceni mall
teren