2020 - cel mai nefast an din istoria turismului

2020 - cel mai nefast an din istoria turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2021

Turismul mondial s-a confruntat în 2020 cu cel mai nefast an înregistrat vreodată, Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) anunțând o reducere cu 74% a numărului de sosiri internaționale, în urma introducerii restricțiilor de călătorie și a scăderii cererii, ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19), informează site-ul tradearabia.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Destinațiile din întreaga lume au înregistrat anul trecut o scădere de un miliard a numărului vizitatorilor internaționali, față de un declin de doar 4% în timpul crizei economice globale din 2009, scrie Agerpres.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andreea Gheorghiu, Manager General Novotel și Mercure Bucharest: Turismul de business a fost blocat, pronosticurile nu sunt încurajatoare pentru 2021. Plan - Bucureștiul, destinație de vacanță CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andreea Gheorghiu, Manager General Novotel și Mercure Bucharest: Turismul de business a fost blocat, pronosticurile nu sunt încurajatoare pentru 2021. Plan - Bucureștiul, destinație de vacanță

Conform celor mai recente date ale UNWTO, colapsul călătoriilor internaționale a dus la pierderi estimate de 1.300 miliarde de dolari ale veniturilor din export, de 11 ori mai mari decât pierderile din 2009. Criza a pus în pericol între 100 și 120 de milioane de locuri de muncă directe în turism, cele mai multe la IMM-uri.

Perspectivele pentru 2021 sunt mixte. Aproape jumătate din experții care au răspuns sondajului UNWTO (45%) se așteaptă la perspective mai bune în 2021, comparativ cu 2020, iar 25% se așteaptă la o performanță similară, în timp ce 30% la o înrăutățire a rezultatelor în acest an.

Cei mai mulți experți nu se așteaptă la o revenire a nivelului de dinaintea pandemiei înainte de 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
pandemie