Turism

Foarte mulți dintre turiștii care aleg circuitele sunt influențați de prieteni și de review-urile din social media

Foarte mulți dintre turiștii care aleg circuitele sunt influențați de prieteni și de review-urile din social media

22 aug 2019

Circa 90% dintre turiștii de circuite, participanți la un sondaj, declară că decizia de cumpărare le este influențată de prieteni și de review-urile din social media, dar și de complexitatea programului și notorietatea agenției de turism.

 • Ministerul Turismului anunță o investiție de 7,6 milioane de lei la Ocna Sibiului pentru modernizarea parcului balnear
  Ministerul Turismului anunță o investiție de 7,6 milioane de lei la Ocna Sibiului pentru modernizarea parcului balnear
  22 aug 2019

  Ministerul Turismului a anunțat, joi, că 7,6 milioane de lei vor fi investite la Ocna Sibiului pentru modernizarea parcului balnear, amenajarea unui camping turistic și a unui parc de rulote.

 • Air France KLM lansează campania de toamnă, prețuri tăiate cu până la 50% către 80 de destinații
  Air France KLM lansează campania de toamnă, prețuri tăiate cu până la 50% către 80 de destinații
  22 aug 2019

  Air France și KLM anunță lansarea campaniei promoționale de toamnă, cu reduceri la biletele de avion de până la 50%, către circa 80 de destinații intercontinentale și europene. Prețurile reduse sunt valabile până pe 5 septembrie 2019 și vizează destinații din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, ca și insulele exotice din zona Caraibelor și a Oceanului Indian.

 • Londra este cea mai vizitată capitală din lume în 2019. Unde este Bucureștiul la nivel mondial
  Londra este cea mai vizitată capitală din lume în 2019. Unde este Bucureștiul la nivel mondial
  21 aug 2019

  Londra, Paris și Amsterdam sunt cele mai vizitate capitale din lume în 2019, în timp ce București se află pe poziția 61 la nivel mondial și pe 28 în topul capitalelor europene, conform analizei realizate de reprezentanții unei platforme online de căutare pentru călătorii pe baza datelor aferente lunilor scurse din acest an.

 • VIDEO Trump-Iohannis, o nouă declarație diplomatică a SUA de ridicare a vizelor pentru români, care nu obligă la nimic
  VIDEO Trump-Iohannis, o nouă declarație diplomatică a SUA de ridicare a vizelor pentru români, care nu obligă la nimic
  20 aug 2019

  Președintele SUA, Donald Trump, reafirmă și întărește Parteneriatul dintre SUA și România și își exprimă susținerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, în acord cu cerințele legislației Statelor Unite, se arată într-o declarație dată publicității de Casa Albă.

 • Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020
  Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020
  20 aug 2019

  Chiar dacă se află în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020, astfel că cererile pentru vacanțele de iarnă au crescut cu 15 % față de anul trecut, arată într-un comunicat agenția Eturia, care pariază pentru sfârșitul de an pe destinații precum SUA, Insulele din Marea Caraibilor, Mauritius, Maldive, Kenya și Thailanda, în condițiile în care un sejur la plajă într-o destinație exotică poate depăși 5.000 de euro.

 • Amenzi de aproape 360.000 de lei pe litoral
  Amenzi de aproape 360.000 de lei pe litoral
  19 aug 2019

  Amenzi de aproape 360.000 de lei au fost date, în ultima săptămână, de inspectorii sanitar-veterinari la 36 de unități de alimentație publică de pe litoral, printre neregulile constatate fiind vânzarea și depozitarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar și condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție.

 • VIDEO Incendiu violent pe insula spaniolă Gran Canaria
  VIDEO Incendiu violent pe insula spaniolă Gran Canaria
  19 aug 2019

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Spania, conform căreia în Insula Gran Canaria au fost închise circulației rutiere 11 șosele locale întrucât au fost afectate de incendiul de proporții din zona centrală a insulei. Românii aflați în zona respectivă sunt sfătuiți să evite deplasările și să respecte întocmai indicațiile autorităților locale.

 • Peste 1,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, în creștere cu 50% față de 2018
  Peste 1,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, în creștere cu 50% față de 2018
  18 aug 2019

  În perioada minivacanței de Sfânta Maria, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a menținut la valori ridicate, fiind înregistrată o creștere cu 50% față de perioada similară a anului trecut. Peste 1.500.000 de persoane au tranzitat frontiera, cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei fiind cele de la granița româno-bulgară și româno-ungară.

 • Programul ”Litoralul pentru toți” începe cel mai târziu la început de septembrie. Prețuri cu până la 70% mai mici
  Programul ”Litoralul pentru toți” începe cel mai târziu la început de septembrie. Prețuri cu până la 70% mai mici
  18 aug 2019

  Programul ”Litoralul pentru toți” va începe la sfârșit lunii august-începutul lunii septembrie, a declarat prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, care a precizat că tarifele vor fi stabilite de fiecare hotel în parte, care ar putea fi cu 70% mai mici față de vârful de sezon, ca și în anii trecuți.