Turism

Franța: Peste 1.500 de castele sunt scoase la vânzare. Ofertele au explodat în ultimii ani

Franța: Peste 1.500 de castele sunt scoase la vânzare. Ofertele au explodat în ultimii ani

24 nov 2019

Potrivit agențiilor imobiliare specializate, precum Barnes, Propriétés de France, Le Nail sau Patrice Besse, citate de Le Figaro, numărul bunurilor de excepție, 1.500 de castele sunt propuse spre vânzare anul acesta, față de 800 câte erau în 2010. Situația în regiune devine critică.

 • Atenționare de călătorie: Cod portocaliu de vreme nefavorabilă în Franța
  Atenționare de călătorie: Cod portocaliu de vreme nefavorabilă în Franța
  23 nov 2019

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franța că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale și serviciul meteorologic al Aeronauticii militare franceze, începând cu noaptea zilei de 22 noiembrie 2019, se va intensifica vântul, la rafală (cu viteză de 100 - 120 km/oră), pe întreg litoralul, din Languedoc până pe Coasta de Azur, fiind emis și un cod portocaliu de ploi torențiale și furtună în Gard, Herault, Bouche–du-Rhône, Alpes Maritimes.

 • Cum să economisești rezervând zboruri și hoteluri în 2020. Perioada optimă pentru a obține cele mai mici prețuri
  Cum să economisești rezervând zboruri și hoteluri în 2020. Perioada optimă pentru a obține cele mai mici prețuri
  23 nov 2019

  Călătorii români pot reduce costurile biletelor de avion cu până la 56% și avea prețuri cu până la 49% mai mici la rezervarea camerelor de hotel dacă fac rezervarea în perioada optimă, care diferă însă în cazul călătoriilor în afara Europei comparativ cu cele intracontinentale.

 • EXCLUSIV Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru hotelul lui "Puiu" Iordănescu
  EXCLUSIV Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru hotelul lui "Puiu" Iordănescu
  22 nov 2019

  Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru a cumpăra complexul Belvedere din Predeal, denumit inițial Cioplea, pe care fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu îl deține împreună cu un asociat sirian. Profit.ro a anunțat recent că Belvedere este pregătit să fie scos la vânzare, la un preț de minimum 3,65 milioane euro.

 • Piața evenimentelor corporate crește cu 20% pe an. Low-costul aerian impulsionează drumul spre capitalele europene
  Piața evenimentelor corporate crește cu 20% pe an. Low-costul aerian impulsionează drumul spre capitalele europene
  21 nov 2019

  Companiile din domeniile farmaceutic, agricultură, IT, FMCG și auto sunt, pe piața românească, principalii organizatori de evenimente corporate pentru angajați, clienți sau parteneri, printre care conferințe, incentive sau team building-uri. Dacă, până acum 10 ani, firmele organizau exclusiv sau în principal evenimente în țară, în prezent, datorită multitudinii de zboruri low-cost, optează din ce în ce mai mult pentru evenimente externe - atât întâlniri de afaceri, cât și proiecte de tip incentive, Roma, Londra, Paris, Amsterdam și Berlin numărându-se printre destinațiile favorite, potrivit unui studiu al Aerotravel, companie specializată în turismul de business și unic reprezentant în România al Travel Leaders, cea mai mare rețea de agenții din SUA.

 • EXCLUSIV Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa
  EXCLUSIV Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa
  21 nov 2019

  Familia Movileanu, care controlează hotelurile Mera din sudul litoralului, va începe în primăvara anului viitor, la Neptun, lucrările de construcție la cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa. Proiectul se va întinde pe 37 de hectare și va conține aquapark, un râu, spații comerciale, "vulcani", zone de agrement și un hotel cu 200 de camere, conform informațiilor Profit.ro.

 • Retailerul german Karstadt preia peste 100 de oficii de turism ale Thomas Cook
  Retailerul german Karstadt preia peste 100 de oficii de turism ale Thomas Cook
  20 nov 2019

  Galeria Karstadt Kaufhof a acceptat să preia 106 oficii de turism și platforma germană online a touroperatorului Thomas Cook, aflat în faliment, a anunțat marți retailerul german, transmite Reuters.

 • EXCLUSIV Neptunul scapă de hotelurile ruină ale fraților Micula. Și hotelul Terra și-a găsit cumpărător, care îl va renova cu 2,5 milioane euro
  EXCLUSIV Neptunul scapă de hotelurile ruină ale fraților Micula. Și hotelul Terra și-a găsit cumpărător, care îl va renova cu 2,5 milioane euro
  20 nov 2019

  Frații Micula și-au vândut în ultimul an aproape toate hotelurile din Neptun, care arătau deplorabil și afectau puternic imaginea stațiunii. Cu câteva luni în urmă, și hotelul Terra și-a găsit cumpărător - un investitor din Constanța care a plătit peste 2 milioane de euro și mai alocă alte 2,5 milioane de euro pentru a-l renova și a-l urca de la 2 la 4 stele.

 • CONFIRMARE "Puiu" Iordănescu se pregătește să scoată la vânzare un hotel celebru în regimul comunist
  CONFIRMARE "Puiu" Iordănescu se pregătește să scoată la vânzare un hotel celebru în regimul comunist
  19 nov 2019

  Complexul Belvedere din Predeal, denumit inițial Cioplea, pe care fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu îl deține împreună cu un asociat sirian, este pregătit să fie scos la vânzare, la un preț de minimum 3,65 milioane euro. Decizia de vânzare va fi la sfârșitul acestui an, după ce fostul antrenor a cerut în urmă cu două luni, cum a anunțat Profit.ro, un audit pe ultimii 12 ani.

 • Nivelul apei din Veneția va scădea, după mai multe zile de inundații
  Nivelul apei din Veneția va scădea, după mai multe zile de inundații
  18 nov 2019

  Veneția va avea parte de o perioadă de calm după mai multe zile de inundații, informează DPA.