Turism

Amenzi pe litoral. Unitate tip fast-food, suspendată

Amenzi pe litoral. Unitate tip fast-food, suspendată

12 aug 2019

Seria controalelor în unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – a continuat și în săptămâna 05 – 11 august. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 37 de sancțiuni în valoare de peste 351.000 de lei, iar activitatea la o unitate de procesare lapte și la o unitate tip fast-food a fost suspendată temporar.

 • CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România
  CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România
  12 aug 2019

  Compania lituaniană Apex Alliance, care l-a cooptat recent în acționariat pe cel mai bogat om din statul baltic, a deschis hotelul Hilton Garden Inn din incinta Aeroportului Henri Coandă, primul hotel situat într-un aeroport din România, confirmând informațiile anunțate anterior în premieră de Profit.ro, din primăvara anului trecut.

 • Stațiunea Borșa își face pârtie olimpică de schi, prima din România, și vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil
  Stațiunea Borșa își face pârtie olimpică de schi, prima din România, și vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil
  12 aug 2019

  Asocierea formată din Yanis Nord SRL (județul Maramureș) și Technoalpin Spa (Italia) a depus singura ofertă pentru realizarea unei telegondole și a unei pârtii olimpice de schi în orașul Borșa, plus o parcare etajată, proiect estimat la 74,33 milioane de lei, fără TVA, pentru 20 de luni.

 • 50 de incendii în Grecia, unul în apropierea Atenei
  50 de incendii în Grecia, unul în apropierea Atenei
  11 aug 2019

  Sute de pompieri s-au luptat sâmbătă cu flăcările în peste 50 de incendii de pădure produse pe teritoriul Greciei, dintre care unul important, în apropiere de Atena, declanșate de temperaturile caniculare și vânturile violente, informează AFP.

 • Distracția costă. Mulți adolescenți se îndatorează pentru a participa la festivaluri
  Distracția costă. Mulți adolescenți se îndatorează pentru a participa la festivaluri
  11 aug 2019

  Festivalurile de muzică devin din ce în ce mai pretențioase, dar și mai scumpe. Numărul și “numele” artiștilor sau trupelor, dar și serviciile oferite din ce în ce mai sofisticate conduc la creșterea proporțională a prețului biletelor. În România, de exemplu, este nevoie de un buget de aproximativ 1.000 de euro (incluzând biletele, transportul, cazarea, hrana și băutura) pentru a putea participa la un festival precum Untold sau Neversea.

 • Transalpina se închide sâmbătă și duminică, pe un sector de 2 kilometri
  Transalpina se închide sâmbătă și duminică, pe un sector de 2 kilometri
  10 aug 2019

  Circulația pe Transalpina, între km 39+500 - km 41+800, se închide în zilele de 10 și 11 august, în vederea desfășurării “Campionatului Național de Drift - Etapa a IV – a”, informează News.ro.

 • Avertizări pentru turiști: Caniculă în Croația și Serbia și incendii în Grecia din cauza temperaturilor ridicate
  Avertizări pentru turiști: Caniculă în Croația și Serbia și incendii în Grecia din cauza temperaturilor ridicate
  10 aug 2019

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croația și Serbia că în regiune s-a instaurat canicula, fiind emise coduri galbene sau portocalii. În Grecia, în schimb, s-a amplificat riscul de producere a incendiilor de vegetație din cauza temperaturilor ridicate.

 • Eșec în amânarea începerii anului școlar
  Eșec în amânarea începerii anului școlar
  8 aug 2019

  Conducerea Ministerului Educației, reprezentanții părinților și reprezentanți ai patronatelor din turism nu au ajuns la o soluție de amânare a începutului de an școlar cu o săptămână, respectiv 16 septembrie în loc de 9 septembrie, reprezentanții ministerului anunțând în această seară că noul an școlar va începe tot pe 9 septembrie.

 • FOTO Undă verde pentru un nou port turistic la Dunăre
  FOTO Undă verde pentru un nou port turistic la Dunăre
  8 aug 2019

  Ministerul Turismului va semna săptămâna viitoare contractul de finanțare pentru construcția unui port turistic la Călărași, valoarea proiectului fiind de 86 milioane de lei.

 • VIDEO Delfinariul din Constanța va fi extins
  VIDEO Delfinariul din Constanța va fi extins
  7 aug 2019

  Delfinariul din Constanța va fi extins, investiția fiind de 5,6 milioane de euro, iar 70 la sută din această sumă va fi dată de Ministerul Turismului, restul fiind de la Consiliul Județean. Lucrările vor dura doi ani.