Turism

Turiștii cazați în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităților de cazare chiar dacă acestea se află în zone care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie

Turiștii cazați în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităților de cazare chiar dacă acestea se află în zone care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie

28 aug 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că turiștii cazați în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităților de cazare chiar dacă acestea se află în zone care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie, acestea fiind exceptate de la decizia CNSU de a permite deschiderea restaurantelor în interior doar în zonele cu un indice al infectării cu SARS-CoV-2 de sub 1,5 la mia de locuitori.

  • Regiunea pariziană a pierdut 14,3 milioane de turiști în primul semestru din 2020
    Regiunea pariziană a pierdut 14,3 milioane de turiști în primul semestru din 2020
    28 aug 2020

    Regiunea pariziană a pierdut în primul semestru al acestui an 14,3 milioane turiști, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, o situație determinată de pandemia de coronavirus, informează agenția EFE.

  • Sezonul turistic estival din Bulgaria este un dezastru
    Sezonul turistic estival din Bulgaria este un dezastru
    27 aug 2020

    “Este o himeră să credem că bulgarii pot înlocui 6 milioane de turiști care vizitează și stațiunile bulgărești de iarnă, având în vedere că și sezonul de iarnă este în pericol”, a declarat, pentru postul de televiziune bTv de la Sofia, profesorul Gheorghi Rachev, vicepreședinte al Asociației Bulgare a Agențiilor de Turism, potrivit Duma.

  • Pandemia și interioarele închise ale restaurantelor au scăzut drastic ponderea turismului de business la Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei
    Pandemia și interioarele închise ale restaurantelor au scăzut drastic ponderea turismului de business la Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei
    27 aug 2020

    Hotelul Hilton Garden din Centrul Vechi al Capitalei a ajuns, de la 60-70% turiști corporate anul trecut la doar 10-20% în acest an, principalele motive fiind pandemia de Covid-19, care a ținut departe de călătorii majoritatea corporatiștilor și oamenilor de afaceri, dar și faptul că interioarele restaurantelor sunt închise și, din acest motiv, hotelul a pierdut cereri de organizare de evenimente venite de la firme din străinătate.

  • Blue Air pregătește curse spre noi orașe
    Blue Air pregătește curse spre noi orașe
    26 aug 2020

    Compania low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air, pregătește noi curse pentru anul viitor, urmând să adauge pe listă orașe ca Viena, Praga, Atena.

  • Vacanțe oferite pe litoral de la 45 lei pe noapte
    Vacanțe oferite pe litoral de la 45 lei pe noapte
    25 aug 2020

    Românii care merg în stațiunile românești de la Marea Neagră în perioada 1-30 septembrie se pot caza cu tarife reduse, plătind de la 45 de lei de noapte prin programul "Litoralul pentru toți", aflat la a 37-a ediție, lansat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

  • Pandemia și restricțiile impuse de Guvern blochează investiții. Marian Alecu amână mai multe proiecte hoteliere în București
    Pandemia și restricțiile impuse de Guvern blochează investiții. Marian Alecu amână mai multe proiecte hoteliere în București
    25 aug 2020

    Marian Alecu, acționar în mai multe business-uri, printre care unele în HORECA, a amânat câteva proiecte hoteliere în București din cauza pandemiei, care ține încă departe turiștii străini de România, dar și din cauza Guvernului, care în opinia omului de afaceri a gestionat prost această criză, descurajând investițiile.

  • ULTIMA ORĂ Orban anunță: Interioarele restaurantelor - posibil deschise de la 1 septembrie, în anumite condiții
    ULTIMA ORĂ Orban anunță: Interioarele restaurantelor - posibil deschise de la 1 septembrie, în anumite condiții
    24 aug 2020

    Restaurantelor li s-ar putea permite să-și deschidă interioarele de la 1 septembrie, dar în anumite condiții, a declarat premierul Ludovic Orban la Digi24. Industria turismului a cerut insistent în ultimele luni deschiderea interioarele restaurantelor, susținând că în caz contrar în câteva luni majoritatea operatorilor din HoReCa vor intra în faliment.

  • Un oraș oferă bani turiștilor pentru a-l vizita în pandemie
    Un oraș oferă bani turiștilor pentru a-l vizita în pandemie
    24 aug 2020

    Orașul elvețian Geneva oferă turiștilor 100 de franci elvețieni, sub forma unui card-cadou, pe care să-i cheltuiască în hoteluri, restaurante, cafenele, baruri și alte spații, precum muzee, dacă se cazează la un hotel inclus în acest program pentru cel puțin două nopți.

  • Rafila: Riscul infectării în restaurante e mai mare decât pe terase. Pentru restaurante, o posibilitate ar fi instalarea de echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului
    Rafila: Riscul infectării în restaurante e mai mare decât pe terase. Pentru restaurante, o posibilitate ar fi instalarea de echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului
    23 aug 2020

    Profesorul Alexandru Rafila a afirmat că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare în restaurante decât pe terase pentru că este spațiu închis versus spațiu deschis. El a precizat că echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului ar putea fi instalate în restaurante, în contextul în care un studiu MIT arată că astfel de aparate instalate într-un avion reduc considerabil riscul de infectare. Rafila mai crede că și angajatorii ar fi interesați să utilizeze asemenea echipamente.