Agențiile de turism vor vinde vacanțe doar cu cel mult un an în avans. ANAT va lansa un fond de sprijin pentru turiștii păgubiți de Omnia Turism

Agențiile de turism vor vinde vacanțe doar cu cel mult un an în avans. ANAT va lansa un fond de sprijin pentru turiștii păgubiți de Omnia Turism
scris 21 oct 2017

Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre a declarat, sâmbătă, după întâlnirea pe tema situației agenției Omnia Turism, că toate agențiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitatea și nu vor mai putea vinde vacanțe decât cu cel mult un an în avans. 

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

„Ne-am pus de acord, într-un termen rezonabil, toate agențiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitate și nu vor mai putea avea alte obiecte de activitate, pentru că lucrează cu banii cetățenilor și nu lucrează cu banii companiilor în mod direct și bineînțeles să se facă o auditare anuală a acestor companii”, a spus Mircea Titus Dobre, citat de News.ro.

"Niciun pachet de servicii turistice nu se va putea vinde pentru o perioadă mai mare de 12 luni", a precizat ministrul.

EXCLUSIV Aproximativ 30 de turiști Omnia au aflat la aeroport că proprietarul firmei s-a sinucis și nu au hotelul plătit, după ce au constatat că ghidul pe care îl așteptau nu a mai venit. În Egipt, 40 de turiști nu au nici ei hotel plătit integral CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aproximativ 30 de turiști Omnia au aflat la aeroport că proprietarul firmei s-a sinucis și nu au hotelul plătit, după ce au constatat că ghidul pe care îl așteptau nu a mai venit. În Egipt, 40 de turiști nu au nici ei hotel plătit integral

El a prezentat argumentele în favoarea faptului că ceea ce s-a întâmplat la Omnia Turism - unde au fost vândute în avans 8.300 de pachete turistice, încasările fiind de 7,8 milioane de euro, iar patronul s-a sinucis săptămâna trecută tocmai din cauza problemelor financiare - a fost premeditat.

„Nouă ni se pare că a fost un caz premeditat, ținând cont de faptul că această companie funcționa foarte bine din toate punctele de vedere. Este o companie veche de peste 26 de ani, unde singurul moment în care a avut o pierdere financiară a fost în momentul crizei și a fost o sumă foarte mică, de aproximativ 25.000 de lei. Inclusiv cetățenii și turiștii păgubiți cu care am discutat au spus că au mers cu această agenție de turism de peste 10 ani și nu au avut niciodată nicio problemă. Este un caz atipic”, a subliniat ministrul.

Eturia: Statele Unite ale Americii, pe locul trei în topul destinațiilor extraeuropene vizitate de către turiștii români în 2017 CITEȘTE ȘI Eturia: Statele Unite ale Americii, pe locul trei în topul destinațiilor extraeuropene vizitate de către turiștii români în 2017

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) va lansa un fond de sprijin pentru turiștii care au fost păgubiți cu peste 1.000 de euro în cazul Omnia Turism, a anunțat, tot sâmbătă, președintele ANAT, Alin Burcea. 

Cazul Omnia Turism este cea mai mare pagubă în turism de după Revoluție, a anunțat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a precizat că ANAF va face în perioda următoare un control la agenția de turism.

Până în prezent, a fost calculată o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasați deja de agenție din 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
agentie
turism
turist
vacante
avans
an
ministru
anat
omnia