Austria interzice petrecerile în stațiunile de schi pe durata următorului sezon al sporturilor de iarnă

Austria interzice petrecerile în stațiunile de schi pe durata următorului sezon al sporturilor de iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2020

Turiștii din stațiunile de iarnă din Austria nu vor putea organiza petreceri în timpul următorului sezon, măsură instituită pentru a preveni transmiterea maladiei COVID-19 și pentru a salva industria vitală a turismului, a anunțat joi guvernul austriac, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oameni de afaceri și politicieni din Austria și-au exprimat îngrijorarea în ultimele zile după ce un număr în creștere de țări europene au emis avertizări de călătorie nu doar pentru orașul Viena, dar și pentru regiunile alpine ale Austriei din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, scrie News.ro.

Cancelarul Sebastian Kurz a spus că turiștii vor putea să practice schiul, să ia masa la restaurant și să participe la evenimente culturale în timpul sezonului rece.

VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro: Majoritatea hotelurilor de pe litoral nu vor face profit în acest an, dar nici nu vor înregistra pierderi. Nu vor fi falimente CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro: Majoritatea hotelurilor de pe litoral nu vor face profit în acest an, dar nici nu vor înregistra pierderi. Nu vor fi falimente

''Dar după schi, după cum știm, nu va fi posibil'', a adăugat acesta, referindu-se la petrecerile care, în multe stațiuni, sunt organizate în fiecare seară, după închiderea pârtiilor.

Barurile din spații închise, precum și cele aflate în exterior vor putea servi mâncare și băuturi pentru clienții așezați la mese.

În plus, restaurantele și barurile se vor închide la ora locală 10:00 PM (21:00 GMT) în regiunile muntoase din Austria.

Turismul și activitățile pentru petrecerea timpului liber reprezintă 15% din economia Austriei.

Guvernul austriac a fost criticat pentru modul în care a organizat precedentul sezon de schi, când sute de turiști din Europa au contractat noul coronavirus în populara stațiune din Ischgl, cunoscută pentru petrecerile sale exuberante.

Un avocat specializat în drepturile consumatorilor a intentat proces guvernului austriac marți în numele a trei turiști infectați la Ischgl și în numele familiei unui pacient cu COVID-19 care a decedat.

Tot joi, Austria a emis avertizări de călătorie pentru cetățenii care călătoresc spre Praga și mai multe regiuni franceze printre care Paris și Coasta de Azur, eliminând o alertă mai veche privind Suedia, a precizat Ministerul de Externe, potrivit Reuters.

Au mai fost de asemenea emise alerte pentru Andorra, Argentina, Bahrain, Costa Rica, Israel, Kuwait și Maldive, în timp ce avertizarea vizând Portugalia a fost redusă la Lisabona și regiunea Norte, a precizat ministerul într-un comunicat. Toate aceste modificări vor intra în vigoare începând de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
schi