Barcelona a șters o linie de autobuz din Google Maps, pentru a o ascunde de turiști

Barcelona a șters o linie de autobuz din Google Maps, pentru a o ascunde de turiști
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2024

Consiliul local al Barcelonei a convins dezvoltatorii unora dintre cele mai populare soluții digitale de cartografiere să ascundă traseul unui autobuz din cauza turiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Traseul autobuzului 116 din Barcelona, folosit frecvent de turiști pentru a ajunge la Park Güell, a dispărut din aplicații precum Google Maps și Apple Maps.

Asta după ce, la presiunea locuitorilor din zonă, autoritățile locale au cerut acest lucru producătorilor de aplicațiilor.

WhatsApp adaugă funcții de filtrare a mesajelor CITEȘTE ȘI WhatsApp adaugă funcții de filtrare a mesajelor

Consiliul local a refuzat să confirme sau să infirme că a forțat Google și Apple să scundă traseul autobuzului, dar un purtător de cuvânt al Google a spus că acest gen de modificare nu se face decât la cererea autorităților locale.

Catalanii care circulă cu autobuzul 116 pentru a ajunge acasă s-au plâns că acesta este mai tot timpul aglomerat din cauza turiștilor care-l folosesc pentru a ajunge la Park Güell.

Park Güell este a doua cea mai populară atracție a oralului, după bazilica Sagrada Familia.

viewscnt
Afla mai multe despre
barcelona
autobuz
google maps
turiști