Burcea, ANAT: Fiecare atentat la Istanbul scade prețurile în Antalya

Burcea, ANAT: Fiecare atentat la Istanbul scade prețurile în Antalya
scris 29 iun 2016

Atentatele din ultimul an din Istanbul aproape că au șters această destinație din opțiunile turiștilor români de city break. În paralel, însă, fiecare astfel de eveniment teribil i-a determinat pe hotelierii din Antalya să reducă tarifele, astfel încât o vacanță în destinația externă cea mai căutată de turiștii români costă acum de două ori mai puțin decât în vara anului trecut, spune Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Fiind foarte aproape de București, zborurile către Istanbul sunt printre cele mai ieftine, ceea ce a făcut ca în ultimii ani pachetele turistice către această destinație să coste chiar și sub 150-200 de euro de persoană cu drum și cazare incluse. Din acest motiv, Istanbulul reușise să intre în ultimii ani în topul preferințelor turiștilor români de city break.

Ascensiunea acestei destinații a fost întreruptă de valul de atentate teroriste din ultimele luni, când treptat turiștii, inclusiv cei români, au început să evite Istanbulul. "În acest an, Istanbulul nu va mai fi o destinație de city break pentru turiștii români, iar pentru agenții nu mai reprezintă un target în următoarele luni", a spus Burcea.

Dacă în Istanbul mergeau anual mii de turiști români, Antalya atrage multe zeci de mii, fiind practic zona din străinătate în care merg cei mai mulți turiști din țara noastră. Din păcate pentru agenții de turism, deși departe de Istanbul, chiar și această destinație a fost afectată de "suflul" exploziilor care au avut loc la 700 de kilometri distanță. Din acest motiv, numărul de turiști români care și-au făcut rezervări pe această destinație a scăzut cu 25% față de anul trecut, potrivit datelor ANAT, deși agenții de turism spun că stațiile din Antalya sunt sigure și că acolo nu au fost atentate. "Fiind o zonă închisă, în aceste resorturi se intră cu legitimație, iar dacă nu ești cazat acolo nu ai acces", îi asigură Burcea pe turiști.

Ultima soluție în turism: când nu poți și nici bani n-ai, îl chemi pe Taleb Rifai CITEȘTE ȘI Ultima soluție în turism: când nu poți și nici bani n-ai, îl chemi pe Taleb Rifai

El spune că hotelierii din Antalya, de teamă să nu-și piardă turiștii din alte țări, după ce câteva milioane de ruși au renunțat din motive politice să mai meargă acolo, au redus drastic prețurile și trimit oferte speciale în fiecare zi. "Chiar și acum, înainte de atentatul acesta, jumătate dintre hotelurile din Antalya au early booking de 50%", spune Burcea. Până anul trecut, astfel de reduceri erau doar pentru cei care cumpărau vacanțele cu șase luni înainte, adică înainte de 31 decembrie sau 31 ianuarie. "Fiecare atentat în Istanbul scade tarifele în Antalya. Probabil că în următoarele zile vor veni oferte cu reduceri de la hotelierii de acolo", a afirmat șeful ANAT.

În urma atentatului de marți seara de pe aeroportul Ataturk din Istanbul au murit 41 de persoane și alte 239 au fost rănite. Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri că aproximativ 40 de români au solicitat sprijin din partea Consulatului General al României la Istanbul, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului, însă aceștia nu au fost răniți, cu excepția unei persoane, care a suferit leziuni ușoare la picioare din cauza busculadei.

viewscnt
Afla mai multe despre
atentate
istanbul
tarife
antalya