Carantina este reinstituită pentru persoanele care vin în România din țările cu risc ridicat. Românii, la rândul lor, au restricții pentru alte state

Carantina este reinstituită pentru persoanele care vin în România din țările cu risc ridicat. Românii, la rândul lor, au restricții pentru alte state
scris 21 iul 2020

Odată cu reluarea de astăzi a măsurilor de izolare și carantinare pe teritoriul României, Guvernul a decis să reinstituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat.

În curtea ta ești cine vrei tu CITEȘTE ȘI În curtea ta ești cine vrei tu

Criteriul pe baza căruia se va face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

Pe baza criteriului menționat, Institutul Național de Sănătate Publică întocmește lista țărilor/zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea și o actualizează la fiecare început de săptămână.

M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților CITEȘTE ȘI M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților

Sunt exceptate de la măsura carantinei o serie de categorii profesionale (șoferi profesioniști, piloți, peronal feroviar și navigant, diplomați) care nu prezintă simptome asociate COVID-19, dar și persoanele care vin în România din zonele/țările cu risc epidemiologic ridicat, dar care, înaintea sosirii în România, au petrecut o perioadă consecutivă de minimum 14 zile într-una sau mai multe zone/țări pentru care nu este instituită această măsură.

Între timp, însă, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu Covid-19 în România, cetățenii români au serie de restricții de călătorie în mai multe state europene. Astfel sunt obligați să intre în autoizolare, respectiv carantină pentru 14 zile, în țări precum Marea Britanie, Slovenia, Slovacia, Norvegia, în Finlanda restricțiile de călătorie generale nefiind încă ridicate în cazul cetățenilor români.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
carantina
14 zile
sosire
romania
restrictii
guvern