Cei mai mulți români au ales să-și petrească în țară concediul din acest an

Cei mai mulți români au ales să-și petrească în țară concediul din acest an
scris 29 sep 2017

România este destinația preferată de turiștii români pentru concediul din vara aceasta, 80% dintre participanții la un studiu afirmând că și-au planificat concediul în România.

În topul destinațiilor din România preferate de turiști se află litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării și satele din Transilvania, arată datele unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Preferința pentru litoralul Mării Negre nu este o surpriză, având în vedere că anul trecut pentru 1 milion de turiști și-au petrecut vacanța pe litoralul românesc.

Cei mai mulți români și-au planificat concediul în luna august (peste 50% dintre respondenți). Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30% și-au plănuit o vacanță la începutul lunii septembrie, alegere explicată prin prețurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomerației, trafic mai lejer și temperaturi moderate.

 120.000 de pasageri din România au fost afectați în ultimii trei ani de zborurile întârziate sau anulate CITEȘTE ȘI 120.000 de pasageri din România au fost afectați în ultimii trei ani de zborurile întârziate sau anulate

Cei mai mulți români (peste 70%) alocă pentru bugetul unei vacanțe în România între 100-200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanță în străinătate între 75-150 euro pe zi. Printre destinațiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania și Croația.

Majoritatea românilor (45%) pleacă în concediu alături de familie și copii, 37% în cuplu și 15% alături de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2615 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada iulie – septembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
romania
concediu
studiu