Cele mai atrăgătoare plaje din Europa mai puțin cunoscute de turiști

Cele mai atrăgătoare plaje din Europa mai puțin cunoscute de turiști
scris 20 iun 2019

Vacanța de vară vine la pachet cu aglomerația de cele mai multe ori, mai ales pentru că toți își doresc să fugă din calea căldurii din orașe și să se refugieze în locuri mai răcoroase, montane sau în briza mării. Doar că bateriile nu se încarcă la fel de eficient dacă aglomerația urbană doar se relochează într-un alt peisaj.

În acest context, echipa momondo.ro a găsit cele mai atrăgătoare plaje mai puțin cunoscute de turiștii care aleg să își petreacă vacanța de vară în Europa.

GRAFIC Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat european, a depășit în premieră 100 miliarde dolari CITEȘTE ȘI GRAFIC Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat european, a depășit în premieră 100 miliarde dolari

Top 3 destinații mai ușor accesibile

1. Bolata Beach - Bulgaria

Aflată la aproximativ 60 km de Vama Veche, plaja Bolata face parte din golful cu același nume și statut de rezervație naturală. Cum nu există transport în comun, mașina personală (sau închiriată) este necesară, iar drumul ajunge până foarte aproape de plajă (chiar dacă ultimii 2-3 km nu mai sunt asfaltați). În timpul weekendurilor de vară acest loc poate deveni aglomerat, dar în timpul săptămânii este o opțiune bună pentru cei care caută un loc liniștit, retras, aproape de casă. Există chiar o scurtă potecă ce duce către vârful dealului care mărginește golful, loc de pe care pozele de la răsărit vor fi invidiate de mulți urmăritori. Nu sunt facilități, deci este important să aduceți tot ce este necesar (și să le luați înapoi la final, nefiind nici personal pentru curățenie).

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Varna: 64 euro.

2. Gardenos - Corfu, Grecia

Chiar dacă există drum circulabil până aproape de plajă, faptul că această zonă nu este inclusă în multe dintre ofertele agențiilor de turism face ca aglomerația să se mute în alte zone ale insulei. Plaja cu nisip auriu și apa cristalină a mării Ionice îi atrag pe cei care își doresc puțină liniște, dar fără să se rupă total de civilizație. Restaurantele și hotelurile din apropiere fac ca această locație să fie potrivită și familiilor cu copii, întrucât vor putea găsi tot ce au nevoie într-un timp relativ scurt.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Corfu: 109 euro.

3. Cala Pregonda - Menorca, Spania

Plajele din această insulă spaniolă au devenit foarte căutate în ultimii ani, dar încă există zone mai puțin aglomerate, mai ales acolo unde exploatarea comercială lipsește. Pentru a ajunge la această plajă este necesară parcurgerea unui drum de aproximativ 30 minute pe jos, dar dificultatea traseului este scăzută, motiv pentru care ne-am încumetat să o includem în această secțiune a listei noastre. Nu există restaurante sau alte facilități, deci rucsacul cu toate cele necesare este din nou obligatoriu. 

FOTO Google lansează un nou site pentru turiști. Serviciile oferite călătorilor CITEȘTE ȘI FOTO Google lansează un nou site pentru turiști. Serviciile oferite călătorilor

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Menorca: 175 euro.

Top 3 destinații mai greu accesibile

1. Seitan Limania Beach - Creta, Grecia

Insula Creta se bucură de multe plaje incredibile, dar o parte dintre ele sunt în locuri mai greu accesibile, fără transport public. Închirierea unei mașini și explorarea întregii insule este cel mai bun sfat de aplicat în vacanța în Creta, chiar și pentru a ajunge aproape de plaja Seitan. Spunem „aproape”, pentru că există o porțiune de aproximativ 15 minute de parcurs pe jos, cu încălțări de încredere (deci nu șlapi), coborând către micul golf cu apă cristalină. Nu există restaurante sau hoteluri, dar peisajul compensează.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Creta: 118 euro.

2. Praia da Ponta Ruiva - Algarve, Portugalia

Regiunea Algarve din sudul Portugaliei este departe de a fi considerată ascunsă, dar încă există plaje mai greu accesibile care permit suficient de mult spațiu în jurul turiștilor care se încumetă să ajungă la ele. Praia da Ponta Ruiva se află la aproximativ 7 km distanță de Vila do Bispo, iar drumul poate fi parcurs doar cu mașini de teren, pentru că are porțiuni neasfaltate. Turiștii cărora le place să meargă pe jos vor parcurge drumul în aproximativ 90 minute, dacă nu găsesc șoferi amabili care să le scurteze din distanță.

FOTO Hotelul Aro Palace din Brașov acoperă criza de personal cu angajați din Venezuela. \ CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Aro Palace din Brașov acoperă criza de personal cu angajați din Venezuela. "Ospătărițele parcă sunt miss."

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Sagres: 140 euro.

3. Nugal Beach - Makarska, Croatia

Plajele din Croația au devenit din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, fapt care îngreunează procesul de a găsi locuri mai puțin aglomerate. Plaja Nugal se află în parcul natural Osejava, în apropiere de Makarska și este accesibilă doar celor care se încumetă să traverseze pădurea timp de aproximativ 40 min, dar traseul oferă imagini superbe, pe lângă umbra copacilor. Nici aici nu veți găsi restaurante sau alte facilități, deci rucsacul și încălțările adecvate sunt foarte importante.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Makarska: 162 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaje
mare
aglomeratie