Christian Tour: Israelul a intrat în Top 5 al celor mai căutate destinații turistice

Christian Tour: Israelul a intrat în Top 5 al celor mai căutate destinații turistice

Raluca Hatmanu, director de comunicare al Christian Tour

scris 30 mai 2018

Turiștii români sunt tot mai interesați să viziteze Israelul, agențiile de turism estimând pentru acest an o dublare a numărului vizitatorilor în Țara Sfântă. Raluca Hatmanu, director de comunicare al Christian Tour, una din cele mai mare agenții de turism din țară, a declarat pentru News.ro că aproximativ 7.000 de turiști români vor călători în Israel cu touroperatorul, de circa două ori mai mulți față de anul trecut.

Românii aleg ca destinație Israelul, în principal, pentru o vacanță de suflet, pentru liniște și rugăciune, însă Țara Sfântă oferă și mâncare bună, distracție și locuri cu o mare semnificație istorică și culturală. Peste jumătate dintre turiștii companiei călătoresc pentru prima dată în această destinație.

”În acest sezon, estimăm că 7.000 de turiști români vor călători în Israel alături de Christian Tour. Este, practic, aproape o dublare a numărului de turiști față de sezonul trecut, când peste 3.800 de persoane au ales pelerinajele în această țară. Creșterea se datorează interesului tot mai ridicat al românilor pentru destinația Israel, care înseamnă, pe lângă o explorare a locurilor sfinte, biblice, și diversitate culturală, o bucătărie locală extraordinară, confort și distracție”, a declarat pentru News.ro Raluca Hatmanu, director de comunicare al Christian Tour.

Perioada recomandată pentru a vizita Israelul este de la sfârșitul lui septembrie până la sfârșitul lui aprilie, întrucât vara, temperaturile ajung la 40 de grade, iar gradul de umiditate este ridicat.

EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

Programele Christian Tour în Israel sunt gândite ca pelerinaje, astfel că principala motivație pentru care românii aleg aceste circuite este una religioasă.

”Prin urmare, până acum, focusul nostru a fost pe tot ceea ce înseamnă obiective religioase (Ierusalim, Muntele Măslinilor, Bethleem, Muntele Fericirilor, Capernaum, Cana Galileii etc.)”, afirmă Raluca Hatmanu.

Potrivit statisticilor, aproape 40.000 de români au ales ca destinație de vacanță Tel Aviv și Ierusalim, în primele patru luni ale anului. Iar între septembrie 2017 - aprilie 2018, circa 70.000 de români au ajuns în Israel.

Datele Ministerului israelian al Turismului arată că în acest an, numărul turiștilor români va crește cu 64%, față de anul trecut, și cu 166% comparativ cu anul 2016.

”Anul acesta, Israel a intrat în Top 5 cele mai căutate destinații turistice”, afirmă reprezentantul touroperatorului.

Săptămânal, din România peste 60 de aeronave decolează spre Israel, cele mai multe zboruri fiind din București (47), Cluj (cinci), Iași (patru), și câte două din Craiova, Timișoara, Oradea și Sibiu.

”Israel este genul de loc în care omul se simte mai aproape de Dumnezeu, iar mulți turiști aleg să viziteze destinația tocmai din acest motiv – pentru a-și dărui o vacanță în liniște și rugăciune, o perioadă de deconectare de la toate problemele zilnice. Parcurgerea Drumului Crucii, rugăciunile la Mormântul Sfânt sau în Grădina Ghetsimani sunt câteva dintre high-light-urile circuitelor în Israel”, adaugă Raluca Hatmanu.

Peste jumătate dintre turiștii companiei călătoresc pentru prima dată în Israel, dar foarte mulți revin în această destinație, mai ales cu ocazia marilor sărbători precum Paștele.

”În medie, perioada pe care o petrec în Israel este de șase zile. Dar sunt și persoane care aleg variantele de șapte zile ori de cinci zile”, spune directorul de comunicare al Chritstian Tour.

Pe lângă costurile pachetului turistic, care se ridică la aproximativ 450-500 euro de persoană (pentru un pachet ce include cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri cu autocarul la fața locului, ghid local vorbitor de limba română și preot însoțitor de grup), turiștii mai achită în jur de 80 de dolari pentru excursiile opționale în Israel (sumă ce include și bacșișul).

”De menționat că peste 90% dintre turiștii care merg cu Christian Tour în aceste circuite în Israel aleg și toate excursiile opționale pe care le avem în program. Pe lângă opționale, turiștii vin cu bani de buzunar pentru suveniruri, unii dintre ei orientându-se către produse foarte scumpe precum obiecte de cult unicat (de exemplu, icoane vechi, pictate pe lemn) sau cosmetice de la Marea Moartă, renumite în întreaga lume”, mai spune Raluca Hatmanu.

Pentru 2019, Christian Tour pregătește programe complexe, care combină Israel cu Egipt (program ce include și o excursie la Mănăstirea Sfânta Ecaterina, aflată la poalele Muntelui Sinai, unde Moise a primit Tablele Legii) și Israel cu Iordania (care include vizite la Petra-Aman-Aqaba-Wadi Rum).

”O altă noutate o pregătim pentru această toamnă; astfel, pe lângă pelerinajele la locurile sfinte, vrem să dezvoltăm și partea de sejururi, precum și cea de sejur combinat cu pelerinaj. Mai concret, ne propunem să aducem Eilat în oferta noastră pentru turiștii care vor să meargă la mare în Israel. Celor care vor să combine vacanța la plajă cu vizite la obiective religioase le propunem excursii opționale în Israel. De exemplu, pot merge o zi în Ierusalim sau în Bethleem”, adaugă Raluca Hatmanu.

Christian Tour este cel mai mare operator de chartere din România și este condusă de frații Cristian și Marius Pandel, activând de 21 de ani pe piața vacanțelor. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online).

viewscnt
Afla mai multe despre
christian tour
israel