Cofinanțarea statului pentru proiectele din zone cu resurse balneare poate ajunge la 90%, față de 50% cât era anterior

Cofinanțarea statului pentru proiectele din zone cu resurse balneare poate ajunge la 90%, față de 50% cât era anterior
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 26 mar 2019

Pentru a veni și în sprijinul autorităților locale pe teritoriul cărora se află resurse balneare, Ministerul Turismului a crescut nivelul de cofinanțare pentru proiectele din aceste zone, ajungând până la 90% din costul total al proiectului, a anunțat ministrul de resort, Bogdan Trif. Anterior, cofinanțarea pentru astfel de proiecte nu depășea 50% din valoarea acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zonele cu potențial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă există implicare la nivelul autorităților locale, consideră ministrul, susținând că a fost simplificată procedura de evaluare a proiectelor astfel că, în primă etapă, este nevoie ca documentația să fie depusă până la stadiul de studiu de fezabilitate. În paralel, a fost inclusă și posibilitatea ca proiectul tehnic să poată fi decontat de către Ministerul Turismului în limita a 3% din suma alocată.

"Pentru a veni și în sprijinul autorităților locale pe teritoriul cărora se află resurse balneare, am crescut nivelul de co-finanțare pentru proiectele din aceste zone, ajungând la până 90% din costul total al proiectului. Nu în ultimul rând, vreau să menționez că avem anul acesta un buget al ministerului îndreptat spre investiții. Pentru anul 2019, 229 milioane de lei sunt prevăzute exclusiv pentru investiții", a mai spus Trif. Anul acesta fondurile prevăzute pentru investiții în cadrul bugetului Ministerului Turismului sunt de șase ori mai mari față de anul 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
proiecte
balnear
cofinantare