Comitetul Regional de Turism de pe Coasta de Azur vizează o creștere cu 23% a numărul turiștilor români, care anul trecut a fost de 65.000

Comitetul Regional de Turism de pe Coasta de Azur vizează o creștere cu 23% a numărul turiștilor români, care anul trecut a fost de 65.000
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2018

Comitetul Regional de Turism de pe Coasta de Azur și-a stabilit drept strategie pentru 2018 creșterea numărului de turiști români în zonă, anul trecut acesta ridicându-se la 65.000, peste piața din Ungaria, Cehia și Slovacia, vizând o creștere cu 23 la sută a numărului de turiști români în sudul Franței, o cifră considerată „uriașă”. Conform datelor prezentate, românii stau în medie 8,5 nopți și cheltuiesc aproximativ 75 de euro pe zi și puțin peste 700 de euro pentru întreaga vacanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Avem multe în comun cu România. Știm că sunteți singura țară cu origini latine, cum suntem și noi, din Europa de Est și împărtășim încă un lucru foarte important, o legătură istorică. Nu știu dacă știți că fondatorul din 1912 al celebrului hotel de lux  Negresco, din Nisa, care este pentru noi Turnul Eiffel al  Coastei de Azur, este de origine română. Numele său este Alexandre Negresco. Aceasta este o legătură foarte puternică, pentru că hotelul Negresco este, cu adevărat, Turnul Eiffel al turismului din regiune, deci este foarte important pentru noi. Avem multe lucruri în comun și pentru Coasta de Azur voi (n.r. – românii) sunteți o piață cu o creștere foarte importantă. Datorită zborurilor directe, anul trecut, s-a înregistrat o creștere cu 23 la sută a șederilor pe Coasta de Azur, deci e o cifră uriașă. Asta înseamnă 65.000 de sejururi de 8,5 nopți, în medie, România fiind cea de-a doua cea mai mare piață din Europa de Est pentru Coasta de Azur, fără să includem Rusia. În unii ani, România a fost prima piață, depășind Polonia”, a declarat directorul general al Comitetului Regional de Turism de pe Coasta de Azur, Eric Dore.

Cele trei companii aeriene care au ca destinație Nisa, cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă sunt Tarom, Blue Air și Wizz Air. În cadrul conferinței de presă organizate la Ambasada Franței, reprezentanții Comitetului Regional de Turism de pe Coasta de Azur au anunțat că Blue Air va avea curse, începând din această vară, și din Cluj-Napoca, scrie News.ro.

„Transportul aerian dintre Nisa și România urmează să se mai dezvolte, pentru că numai unul din cinci turiști care se cazează zboară la Nisa. Ne face plăcere să anunțăm deschiderea unei noi rute, de la Cluj, cu Blue Air. Vor fi două curse pe săptămână , începând din 26 iunie. Asta înseamnă 11 zboruri pe săptămână, care vor fi operate în această vară între România și Coasta de Azur, Franța”, a mai spus Dore.

Franța a înregistrat în 2017 un număr record de turiști, iar regiunea Coasta de Azur se află pe a doua poziție în funcție de numărul acestora.

Car of The Year 2018: Volvo XC40 a fost aleasă Mașina Anului în Europa CITEȘTE ȘI Car of The Year 2018: Volvo XC40 a fost aleasă Mașina Anului în Europa

„Anul trecut a fost un an record, cu 88 sau 89 de milioane de turiști care au vizitat Franța. Suntem foarte mândri să primim atât de mulți turiști din întreaga lumea, și mai ales din România. România este o piață care are un boom în zona Europei Centrale și de Est și suntem bucuroși  să vă prezentăm una dintre cele mai vizitate regiuni din Franța, a doua cea mai vizitată regiune din Franța, Coasta de Azur”, a declarat Emmanuel Marcinkowski, directorul operatorului turistic de stat Atout France pentru  Europa Centrală.

După atentatele teroriste de la Nisa, din 2016, în urma cărora au murit 84 de persoane, pe Coasta de Azur s-a înregistrat o mică scădere a numărului de turiști, criză depășită rapid de către francezi.

„În 2016 a existat o scădere cu 10 la sută a numărului de turiști pe Coasta de Azur, dar ne-am organizat destul de rapid, la trei săptămâni după atentate, la sfârșitul lunii iulie, cu reprezetanții hotelurilor și profesioniștii din turism din zonă, dar și cu Guvernul francez. Am lansat atunci o campanie de comunicare care s-a numit «Cote D’Azur now» și obiectivul era de a arăta că această destinație este încă vie, dinamică. Atentatul a avut loc în plin sezon turistic, în iulie și voiam să evităm imaginile cu o destinație turistică părăsită. Am lansat atunci o mare campanie digitală mai ales cu locuitorii din zonă și cu turiștii, cerându-le să împărtășească experiența lor pe Coasta de Azur. Campania a funcționat foarte bine și în anul trecut, în 2017, am ajuns deja la numărul de turiști de dinaintea atentatelor. De la începutul anului, atât Coasta de Azur dar și Parisul, care a fost destul de afectat de atentate, și restul Franței, suntem în creștere în ceea ce privește numărul de turiști. Se poate spune că acum lucrurile au intrat în normal”, a declarat directorul general al Comitetului Regional de Tursim de pe Coasta de Azur, Eric Dore.

Coasta de Azur este a doua destinație a Franței, după numărul de turiști străini, numărul acestora ridicându-se anul trecut la 11 miloane. Conform datelor prezentate de către reprezentanții francezi de turism, cei 65.000 de români care vizitează Sudul Franței stau în medie 8,5 nopți și cheltuiesc aproximativ 75 de euro pe zi, puțin peste 700 de euro pentru întreaga vacanță. Turiștii români preferă Coasta de Azur în perioada iunie-septembrie în proporție de 55 la sută, și doar 22 la sută, iarna.

viewscnt
Afla mai multe despre
coasta de azur
turisti romani