Compania care concentrează deținerile SIF Transilvania de pe litoral vinde active și surmontează șocul din industria hotelieră

Compania care concentrează deținerile SIF Transilvania de pe litoral vinde active și surmontează șocul din industria hotelieră

Sursa foto: Wirestock / dreamstime.com

scris 31 aug 2020

În pofida închiderilor din turismul românesc, THR Marea Neagră, listată la Bursa de Valori București a avut încasări semestriale de peste 18 milioane de lei din vânzări de active și raportează un profit net de peste 3 milioane lei.

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO) – companie care operează unități hoteliere în stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus și Saturn – a obținut în primul semestru ale acestui an venituri totale din exploatare de 19,94 milioane lei, în creștere cu 49,92% față de cele de 13,30 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este rezultatul unor vânzări de active în valoare de 18,26 milioane lei, de 2,4 ori mai mari decât 7,51 milioane lei la S1 2019. Aceasta a compensat prăbușirea de 10 ori a veniturilor din cazare la numai aproximativ 210.000 de lei.

În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au coborât cu 12,00%, la 15,40 milioane lei, de la 17,50 milioane lei. Rezultatul globale net al companiei la care SIF Transilvania are o deținere de 77,71% din capitalul social a fost de 3,27 milioane lei, față de pierderea de 4,70 milioane lei din primele 6 luni ale anului trecut. În 2019, THR Marea Neagră a obținut un profit net de 12,16 milioane lei.

Pandemia și interioarele închise ale restaurantelor au scăzut drastic ponderea turismului de business la Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei CITEȘTE ȘI Pandemia și interioarele închise ale restaurantelor au scăzut drastic ponderea turismului de business la Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei

La data de 30 iunie, activele totale ale THR Marea Neagră se ridicau la 273,99 milioane lei, iar datoriile totale se situau la 29,49 milioane lei, deviațiile fiind mici față de începutul anului.
La o săptămână după încheierea programului de răscumpărări în care au achiziționat din piață 0,51% din titlurile societății pentru care au plătit suma de aproximatiiv 298.000 de lei și în aceeași în care au anunțat numirea unui nou director general în persoana lui Mihai Zamfir, pe 21 august, cei de la THR Marea Neagră au fost protagoniștii unui transfer special în piața deal a Bursei de Valori București unde compania este listată.

Astfel, au fost schimbate 29,54 milioane acțiuni ale operatorului hotelier pentru suma de 3,14 milioane lei, la un preț cu 4,05% sub cel de referință. Pachetul reprezentând de 5,11% din acțiuni este similar cu deținerea fondului Salink Limited întregistrat în Cipru de suedezii de la East Capital, cu un istoric mai larg de investiții pe bursa românească, incluzând plasamente la Fondul Proprietatea (FP) și Purcari Wineries (WINE). La prețul respectivei tranzacții majore, de 0,1065 lei/acțiune, valoarea de piață a emitentului se ridică la 61,61 milioane lei (12,73 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
thr marea neagra
sif transilvania
bvb
bursa