Corina Martin, proprietar al agenției de turism Mistral Tours, vrea să înființeze o filială în Kazahstan și să lanseze zboruri charter între Constanța și Almaty

Corina Martin, proprietar al agenției de turism Mistral Tours, vrea să înființeze o filială în Kazahstan și să lanseze zboruri charter între Constanța și Almaty
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2021

Corina Martin, proprietarul agenției de turism Mistral Tours, vrea să înființeze o filială în Kazahstan și să lanseze zboruri charter între Constanța și Almaty, cel mai mare oraș al țării. Prin această strategie, compania are în vedere să aducă atât turiști din Kazahstan în România, cât și să ducă turiști români în Kazahstan. O vacanță în Kazahstan ar putea costa puțin peste 1.000 de euro de persoană, iar pachetele vor fi lansate în martie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Corina Martin și Ali Armagan Otlak, director al Turkish Airlines Constanța, însoțiți de conducerea Aeroportului Constanta, se află, în perioada 9-16 noiembrie, în Almaty, Kazahstan, unde poartă negocieri în acest sens cu touroperatori kazahișsi autorități locale, scrie News.ro.

"Mistral Tours are o activitate de 24 de ani ca touroperator în România, în Constanța și în Mamaia, ne-am înființat și o filială în Chișinău, Republica Moldova, acum câțiva ani, și acum prin acest proiect, lansăm Mistral Kazahstan. În urmă cu trei ani am lansat un circuit Moscova – Sankt Petersburg – Istanbul, cu plecare din Constanța, care s-a bucurat de foarte mare succes. Și pentru că acel proiect a atras foarte mulți turiști români către Rusia, dar a și redeschis destinațiile românești către o serie de turoperatori ruși, acest demers a atras și atenția Asmbasadorului Kazahstanului de la acel moment, care mi-a facilitat discuții și parteneriate cu turoperatori kazahi, pentru a le propune și acestora pachete de vacanță în România. În acest an am dezvoltat relația de colaborare cu actualul ambasador al Kazakhstanului în România, Excelența sa, Nurbakh Rustemov, și de aceea noi, la Mistral Tours, ne-am propus să deschidem circulația turistică între România și Kazakhstan, să atragem kazahi în România, în sejururi și circuite (și vorbim de o piață de turiști cu un potențial foarte mare de călătorii și cu bugete de vacanță foarte mari, turiști care caută acum o destinație nouă), dar și să promovăm mai mult Kazakhstanul ca destinație pentru vacanțele și călătoriile românilor. Este modul nostru de a promova în continuare destinațiile românești pe o piață pe care n-a atacat-o nimeni dintre touroperatorii români până acum, în același timp ne propunem ca practic să lansăm aceste tururi pentru turiștii români în Kazahstan", a declarat Corina Martin, pentru News.ro.

Ea precizează că, în luna septembrie, a adus în România, în premieră, turoperatori din Kazakhstan, pe care i-a invitat în destinații turistice cunoscute din România.

”Au fost atât de încântați, încât acum deja pregătim pentru aceste agenții pachete cu circuite turistice în România, care vor începe cu aterizare la Constanța, sejur de 2 sau 3 nopți în resorturi all inclusive pe litoral, deplasare și croazieră în Delta Dunării, apoi trecerea spre Transilvania către Poiana Brașov – Brașov – Bran – Castelul lui Dracula, Peleș la Sinaia și, evident, două nopți în București. Dacă reușim însă să introducem un zbor charter între Almaty și Constanța, pe acest zbor vom putea aduce și grupurile de turiști români pe care le vom organiza către Kazahstan", a spus Corina Martin.

Investitorii moldoveni au cumpărat sediul BCR din Brașov și vor să-l transforme în hotel Hilton CITEȘTE ȘI Investitorii moldoveni au cumpărat sediul BCR din Brașov și vor să-l transforme în hotel Hilton

Kazahstanul nu este o destinație la fel de convenabilă ca preț precum este Egiptul în acest moment, foarte la modă în acest an în România, precizează ea.

"Kazahstanul nu este o destinație cu preț de city-break. Distanța este una mai mare și asta face ca prețul biletului de avion să fie mai mare. Însă în Kazakhstan găsim tarife foarte bune pentru masă de exemplu, tarife foarte bune pentru cazare, excursiile opționale au și ele tarife foarte accesibile, iar tururile și experiențele sunt fantastice. Deci pachetul de fapt de cazare, masă și tururi locale în interiorul Kazahstanului este extrem de convenabil ca preț. Neașteptat de mic pentru un turist român care s-ar aștepta probabil să cheltuiască mai mult. O vacanță în Kazahstan ar putea costa 1.000 de euro probabil, aceasta este simularea pe care noi am făcut-o acum", a precizat ea.

Kazahstanul este o destinație nouă pentru români, o destinație poate de nișă.

"De fapt, kazahii sunt asemănători cu românii în multe aspecte: veselia, dorința de a petrece, dorința de a bea și de a mânca bine, de a vedea și de a cunoaște și de a experimenta, sunt comune la ambele popoare și asta face ca și în România kazahii să aibă șanse să se simtă bine atunci când vor veni, dar și românii să aibă experiențe fantastice la care poate că unii au visat, poate unii nici nu și le-au imaginat", a precizat ea.

Corina Martin afirmă că deja mai multe familii de români așteaptă acest pachet turistic de circuit în Kazakhstan.

FOTO Becali și-a cumpărat un hotel și intră în concurență cu Hagi CITEȘTE ȘI FOTO Becali și-a cumpărat un hotel și intră în concurență cu Hagi

"Deja am stabilit cu un  touroperator din Kazakhstan cu care am avut zilele acestea o întâlnire ca din martie 2022 să pornim în primul circuit, care o să fie și o combinație practic între Kazakhstan și Turkmenistan. Probabil vom avea și un alt pachet care să combine Turkmenistanul cu Almaty, o regiune extrem de ofertantă și generoasă în care de altfel ne aflăm noi acum și cu Nur-Sultan, numele actual al capitalei Kazahstanului, fostul nume fiind Astana", mai spune Corina Martin.

Ea spune ca este o promotoare a vacanțelor și călătoriilor în general ca lecții de viață, ca aventuri.

"Oamenii acum caută experiențe în întreaga lume, nu cumpărăm un pat, o noapte de cazare sau un hotel, asta găsim oriunde, nu cumpărăm neapărat un prânz sau o cină, servicii de masă și mâncare bună și gustosă, noi vindem experiențe la Mistral Tours. Asta este ceea ce își doresc oamenii acum, mai ales în această perioadă în care cu toții ne-am dorit și am visat să călătorim și - de ce nu - în destinații prea puțin cunoscute de turiștii români așa cum este acum acest moment în care noi vom promova vacanțele în Kazakhstan", adaugă ea.

Turiștii kazahi sunt recunoscuți ca având un buget foarte mare de vacanță, sunt turiști care călătoresc cu familia extinsă, sunt familii numeroase.

"Ne dorim să introducem de fapt un zbor charter între Almaty și Constanța, acest zbor charter ne-ar permite nouă să aducem turiști cazahi în serii de câte o săptămână sau două săptămâni, pentru că vom propune nu doar sejururi între o singură destinație de exemplu sejur pe litoral, vom propune sejururi combinate. Nu am niciun fel de emoție legat de reușita acestui nou produs pe care Mistral Tours îl va lansa. Oamenii caută experiențe fascinate în care să descopere lucruri noi, iar eu sunt convinsă că această destinație, Kazahstan, este o surpriză extrem de fascinantă", a precizat Corina Martin.

Virgin Galactic a vândut circa 100 de bilete pentru o călătorie în spațiu, la prețul de 450.000 de dolari fiecare CITEȘTE ȘI Virgin Galactic a vândut circa 100 de bilete pentru o călătorie în spațiu, la prețul de 450.000 de dolari fiecare

Zborurile între România și Kazahstan vor fi operate de Turkish Airlines, pentru cei care vor să meargă individual sau în grupuri mai mici.

"Turkish Airlines este compania pe care ne bazăm pentru primele grupuri de români în Kazahstan. Dacă vom reuși însă să stabilim un zbor charter, scopul nostru este să adunăm mai multe agenții de turism care să vândă locuri în avion către Kazahstan și din Kazahstan spre România. Turkish Airlines este compania aeriană care ne poate permite să creăm cele mai flexibile pachete turistice de mai multe nopți, combinând pachetul turistic inclusiv cu Turkmenistan sau altă țară din zonă. De asemenea, o escală, chiar și mai lungă, în Istanbul, poate fi un avantaj", a mai spus ea.

Una din variantele luate în calcul este un zbor pe relația Constanța-Almaty-Nur-Sultan-Istanbul și înapoi spre Constanța.

"Marea mea dorință este să promovăm și România în afara țării, lucru pe care eu îl fac deja de 15 ani. Un minister de la București nu are posibilitatea, nici bugetul și nici cunoștințele necesare, câtă vreme este condus politic, pentru a promova destinații precum Sibiu sau Delta Dunării ori litoralul românesc, Timișoara sau Brașov", a mai spus ea

Ea afirmă că ideal era ca fiecare județ să aibă o asociație de prmovare turistică, lansată cu sprijinul consiliilor județene, primăriilordin județ, hotelierilor  și agențiilor de turism.

Cetatea Poienari, închisă turiștilor pentru lucrări de conservare CITEȘTE ȘI Cetatea Poienari, închisă turiștilor pentru lucrări de conservare

"Județele din România trebuie să intre în competiție unele cu celelalte, destinațiile românești chiar să concureze între ele. Chiar dacă Grecia, Turcia, Bulgaria și alte state vin din spate, fiecare destinație din România trebuie să se promoveze mai mult pentru a atrage turiștii români, de care deocamdată, din păcate, România este dependentă. Noi avem cel puțin 95% turiști români în România", a adăugat Corina Martin.

Mai mult, agenția Mistral Tours și Turkish Airlines își propun să atace și piața Japoniei.

"Ar fi practic a patra piață unde vom lansa un infotrip cu agenții de turism din Japonia. România nu s-a ofertat pe piețele externe, autoritățile nu au făcut niciun fel de campanie de promovare. Împreună cu Turkish Airlines vrem să atacăm aceste piețe care pot fi de nișă, pentru că va trece ceva timp până vom dezvolta grupuri numeroase către aceste destinații", a precizat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
corina martin
mistral tours