Turcia se așteaptă ca numărul turiștilor români să se tripleze în 2022. Cele mai căutate destinații

Turcia se așteaptă ca numărul turiștilor români să se tripleze în 2022. Cele mai căutate destinații
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Un număr de 763.000 de turiști romani au mers în vacanță în Turcia în 2019, iar anul viitor această cifră va fi depășită, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa din România Cuneyt Tansu Demir, prim-consilier al presedintelui Tursab, Asociația Națională Agențiilor de Turism din Turcia, care reunește aproximativ 12.000 de agenții de turism din Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul acesta, aproape 270.000 de români au venit în Turcia, până acum. iar în 2019, înainte de pandemie, am primit vizita a 763.000 turiști români, în toate stațiunile din Turcia. Estimăm că anul viitor vom depăși numărul turiștilor din 2019. Ar fi însă ideal și ca turcii să viziteze România, mai mult ca până acum", a spus Cuneyt Tansu Demir, prim-consilier al presedintelui Tursab, Asociația Națională Agențiilor de Turism din Turcia, în cadrul unei întâlniri cu presa din România, ce face parte dintr-un proiect de promovare turistică a României pe piața Turciei și Kazahstanului.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Sezonul durează din aprilie până în septembrie, iar turiștii vin mai ales în stațiuni, dar și în Istanbul. Între cele mai căutate stațiuni din Turcia de către români sunt Antalya, toată regiunea, Kusadasi, Bodrum, Alanya, dar și city-break-urile în Istanbul și circuitele istorice și culturale în toată Turcia, scrie News.ro.

De asemenea, și România este un punct de atracție pentru turiștii turci, însă cetățenii turci nu au acces la viza Schengen, ceea ce constituie un obstacol în a vizita și alte țări, nu doar România, a spus reprezentantul Tursab.

Viza pentru România pentru cetățenii turci se obține destul de greu.

"Dorim ca problema vizei să fie luată în vedere, iar autoritățile din România să acorde viza mai ușor", a mai spus Cuneyt Tansu Demir, care a precizat că au fost însă și doi ani de pandemie și mulți cetățeni turci au renunțat să își elibereze pașaport.

"Datoria noastră este nu doar să facem cunoscută plaja și soarele, ci și cultura extrem de importantă a Turciei", a spus acesta, vorbind despre relațiile strânse dintre cele două țări.

Anul acesta 12 milioane de turiști turci au călătorit in toată lumea.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

La rândul său, prezentă la întâlnire, Corina Martin, proprietar al agenției de turism Mistral Tours, a spus că problema legată de vize este veche și speră să fie rezolvată.

"Voi face demersuri pentru o întâlnire comună împreună cu Ambasada României la Ankara și Consulatul de la Istanbul, pentru a facilita procedura de obținere a vizei, de acces în România, pentru potențialii cetățeni turci, această problemă care, fiind mai veche, generează reale probleme agentiilor românești de turism de incoming. Consider că România trebuie să relaxeze procedurile și politica de acordare a vizei turistice atunci când există pachete turistice contractate, care înseamnă export de servicii turistice românești și mai mulți bani la buget. Am stabilit azi cu reprezentații Tursab că vom organiza  un nou proiect de promovare a destinațiiilor de vacanță românești pentru touroperatori turci pe care îi vom invita în România", a declarat Corina Martin.

Ea adaugă că vizita la Tursab vine în contextul în care Turcia este în continuare destinația externă numărul 1 pentru turiștii români de mulți ani.

"Produsul Turcia se vinde singur și se vinde bine. Însă noi ne propunem să dezvoltăm mai mult sosirile de turiști turci în destinațiile de vacanță din România, promovând Delta Dunării, Transilvania, mitul Dracula, orașe românești și tradițiile", a mai spus Corina Martin.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
turism