Coronavirus scumpește turismul în România

Coronavirus scumpește turismul în România
scris 24 feb 2020

Temerile legate de răspândirea Coronavirusului vor determina românii să se orienteze către vacanțe în România pentru primăvara și vara acestui an.

Primele luni ale anului sunt decisive pentru planurile de vacanță ale românilor, cei mai mulți profitând de promoțiile de tip Early Booking pentru a-și rezerva vacanțele de vară încă din lunile ianuarie și februarie. Având în vedere incidența cazurilor de Coronavirus în Europa, specialiștii platformei Travelminit.ro se așteaptă la o creștere cuprinsă între 25% și 35% a numărului de rezervări înregistrate pentru primăvara aceasta, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, precum și la creșterea prețului sejururilor în România.

EXCLUSIV Gigantul canadian Celestica, unul dintre cei mai mari furnizori IT la nivel global, declanșează un val de concedieri în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul canadian Celestica, unul dintre cei mai mari furnizori IT la nivel global, declanșează un val de concedieri în România

“Perioadele de incertitudine din afara granițelor țării au atras mereu o creștere a turismului intern, iar situația coronavirusului are un efect similar. Oamenii se simt în siguranță acasă, nu își mai doresc să călătorească în afara țării, să ajungă în aeroporturi laolaltă cu oameni din toată lumea, astfel că se reorientează asupra vacanțelor în România, unde pot ajunge cu mașina personală. Deja înregistrăm o creștere cu 10% a numărului apelurilor telefonice la call center-ul nostru și o creștere cu 20% a numărului rezervărilor față de aceeași perioadă a anului trecut. În perioada următoare ne așteptăm ca numărul rezervărilor să crească și mai mult”, a declarat Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro.

Creșterea cererilor pentru cazările în România vine și pe fondul unei presiuni deja existente pe turismul intern, indusă în mare parte prin voucherele de vacanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
turism intern