Ministrul francez de Finanțe: Turismul din Franța este afectat puternic de epidemia de coronavirus

Ministrul francez de Finanțe: Turismul din Franța este afectat puternic de epidemia de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2020

Sectorului turismului din Franța este afectat puternic de epidemia de coronavirus, potrivit ministrului francez de Finanțe, Bruno Le Maire, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Avem mai puțini turiști în Franța, cu 30%-40% mai puțini decât ne așteptam”, a declarat duminică Le Maire, participant la reuniunea miniștrilor de Finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din statele membre ale organizației G20, care a avut weekendul trecut la Riad, în Arabia Saudită, scrie News.ro.

”Aceasta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a spus ministrul.

FOTO Hoteluri High Tech: Dinozauri-robot care se ocupă de check-in-ul clienților, smartphone în loc de cheie, telecomenzi integrate CITEȘTE ȘI FOTO Hoteluri High Tech: Dinozauri-robot care se ocupă de check-in-ul clienților, smartphone în loc de cheie, telecomenzi integrate

Infecția cu noul coronavirus a apărut la sfârșitul anului 2019 în orașul chinez Wuham, iat boala a omorât de atunci aproape 2.500 de oameni în China.

Pe fondul interdicțiilor de călătorie și a amânărilor, cererea pentru călătoriile aeriene a scăzut, ceea ce a dus la anularea a peste 200.000 de zboruri.

Franța este una dintre cele mai vizitate țări din lume, Potrivit Ministerului pentru Afaceri Externe și Europene, 89,4 milioane de vizitatori au călătorit în Franța în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din PIB-ul țării.

Aproximativ 2,7 milioane de turiști chinezi vizitează anual Franța, a spus Le Maire, adăugând că acest lucru nu se va întâmpla și în 2020.

Franța a raportat 12 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate și un deces, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății publicat pe 22 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta. turism
coronavirus