DECIZIE Veneția introduce taxă de intrare pentru turiști

DECIZIE Veneția introduce taxă de intrare pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

​Consiliul orașului Veneția a dat undă verde unei taxe de cinci euro care va viza din 2024 turiștii care vin doar pentru o zi în Orașul Dogilor, pentru a încerca să gestioneze fluxul de turiști atrași de canalele sale istorice, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxa va fi experimentală anul viitor.

Taxa va fi pusă în aplicare în mod experimental timp de 30 de zile începând de anul viitor, cu precădere în timpul sărbătorilor și a weekendurilor din timpul verii. Vor fi nevoiți să o achite toți vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani.

FOTO Accor deschide un nou hotel ibis Styles în România, prin renovarea unui vechi hotel CITEȘTE ȘI FOTO Accor deschide un nou hotel ibis Styles în România, prin renovarea unui vechi hotel

Se urmărește găsirea „unui nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneția și cele ale vizitatorilor orașului", a transmis consilierul pentru turism al Veneției, Simone Venturini. 

În plus, potrivit acestuia, măsura nu are drept scop obținerea de bani pentru bugetul local, precizând că taxa va acoperi doar costurile de administrare a sistemului.

Totodată, încă din anul 2019 s-a vorbit despre planul de a introduce o taxă de intrare, însă a fost amânat din pricina COVID-19, care a ținut turiștii departe.

În luna iulie, specialiștii UNESCO au propus ca Veneția și laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susținând că Italia nu depune suficiente eforturi pentru a proteja orașul de impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă.

viewscnt
Afla mai multe despre
veneția
taxa