Din lipsă de zăpadă, stațiunile de schi din Elveția sunt goale

Din lipsă de zăpadă, stațiunile de schi din Elveția sunt goale
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2024

Pârtiile de schi odată populare din stațiunea elvețiană Dent-de-Vaulion sunt acum părăsite din cauza vremii neobișnuit de calde, care i-a alungat pe amatorii sporturilor de iarnă și a obligat stațiunile de schi să se închidă în întreaga țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elveția, o destinație importantă pentru practicarea schiului, se încălzește de aproape două ori mai mult decât media globală pentru că munții săi captează căldura, susține Grupul interguvernamental de experți în evoluția climei, într-un raport.

Zeci de români merg la schi în Bukovel, Ucraina. Trei zile la un hotel de 4-5 stele costă 150 de euro. „Pârtiile sunt mai bune decât în România”. ”Când se întorc de acolo povestesc de parcă ar fi făcut un act de eroism” CITEȘTE ȘI Zeci de români merg la schi în Bukovel, Ucraina. Trei zile la un hotel de 4-5 stele costă 150 de euro. „Pârtiile sunt mai bune decât în România”. ”Când se întorc de acolo povestesc de parcă ar fi făcut un act de eroism”

Luna ianuarie 2024 a fost excepțional de caldă, cu temperaturi mai mari cu 2 grade Celsius față de media dintre 1990 și 2020, susține MeteoSwiss, Oficiul federal pentru meteorologie și climatologie, scrie Agerpres.

"Depășim recordurile atât de des încât nici nu mai pare ceva extraordinar dar în realitate este. Nu am mai auzit de minime istorice de temperatură în Elveția de mai mulți ani", spune Christophe Salamin, meteorolog la MeteoSwiss.

Vineri, iarna părea deja terminată la Dent-de-Vaulion, amplasat la peste 1.400 de metri deasupra nivelului mării. Cerul era senin și temperatura a ajuns la 9 grade Celsius, cu mult peste normalul lunii ianuarie, de minus un grad Celsius. În plus, săptămâna următoare este așteptată să fie și mai călduroasă, cu temperaturi de aproximativ 11 grade Celsius.

ONG-ul Mountain Wilderness care se ocupă cu protejarea zonelor montane anunța anul trecut că 65 de instalații pe cablu rugineau din lipsă de zăpadă și temperaturi neobișnuit de mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
dent-de-vaulion
schi