EXCLUSIV Unul dintre marii turoperatori de litoral intră pe nișa hotelieră

EXCLUSIV Unul dintre marii turoperatori de litoral intră pe nișa hotelieră
scris 9 mai 2019

Unul dintre cei mai mari turoperatori specializați în litoralul românesc, Paradis Vacanțe de Vis, a intrat pe piața hotelieră închiriind hotelul Royal din Constanța, pe care o bancă l-a preluat de la foștii proprietari pentru că nu și-au putut plăti datoriile. Închis în vara anului trecut, hotelul Royal va fi redeschis la jumătatea lunii iunie și va funcționa permanent, nouă luni pe an vizând turiștii de business, iar vara - pe cei de leisure.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Aurelian Marin, proprietarul Paradis Vacanțe de Vis, cocheta de ceva vreme cu ideea preluării unui hotel la mare, însă spune pentru Profit.ro că n-a urmărit ca acesta să fie Royal, ci oportunitatea a apărut pur și simplu. Marfin Bank a preluat hotelul în 2018, după ce foștii proprietari, oameni de afaceri din Constanța, nu și-au putut plăti datoriile. Royal a rămas închis din vară, deși era un hotel de business care, în mod normal, ar fi trebuit să funcționeze tot anul.

Brâncuși CITEȘTE ȘI Brâncuși

Hotelul are patru stele și 45 de camere, plus cinci apartamente, și este construit în Constanța, aproape de Mamaia. Paradis Vacanțe de Vis l-a închiriat pe cinci ani, cu drept de preempțiune la cumpărare, iar în prezent investește în modernizarea lui pentru că, după cum spune Aurelian Marin, este uzat fizic și moral. Hotelul va fi deschis pe 21 iunie.

"Va fi un hotel de oraș și se va adresa, în primul rând, zonei de business travel, iar vara ne vom concentra pe turiștii care vin în vacanță la mare, mai ales că turismul de business scade în acea perioadă. Hotelul e aproape de mare, de delfinariu, de mall și de plaja din Constanța", afirmă Aurelian Marin.

Omul de afaceri a mai spus că este posibil să nu se oprească aici cu planurile hoteliere, ci să mai preia în administrare un altul. Pe de altă parte, dacă Royal va funcționa potrivit așteptărilor, intenționează să îl cumpere, mai ales că în contractul cu banca are drept de preempțiune în caz de vânzare. Hotelul nu va fi afiliat la un lanț hotelier și își va schimba numele din Royal în New Royal.

Sub 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște/1 Mai CITEȘTE ȘI Sub 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște/1 Mai

Paradis Vacanțe de Vis din Constanța este una dintre cele mai mari agenții specializate în litoralul românesc, unde a trimis anul trecut aproape 130.000 de turiști, majoritatea români, ca și 6.000 de străini, în principal din Israel și Estonia, precum și din Polonia, Franța etc.

Aurelian Marin spune că turismul pe litoral este în creștere și că în acest an vor fi ceva mai mulți turiști decât în 2018, mai ales că au mai rămas vouchere de vacanță de anul trecut nefolosite. "Au început să se dea și cele de anul acesta, dar târziu, ceea ce va face ca toată lumea să se închesuie, exact ca anul trecut, în vârf de sezon", a adăugat acesta.

Proprietarii hotelului Royal din Constanța mai dețineau unul cu același nume în București, pe care, timp de câțiva ani, l-au avut la vânzare, dar nu au găsit un cumpărător. Ulterior, au afiliat hotelul la brandul Mercure din lanțul Orbis, pentru ca în vara anului trecut să-l vândă chiar către Orbis cu 11 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
hotel royal
paradis vacante de vis