Fost ministru pentru IMM: În programul noului Guvern nici măcar nu există sintagma Întreprinderi Mici și Mijlocii

Fost ministru pentru IMM: În programul noului Guvern nici măcar nu există sintagma Întreprinderi Mici și Mijlocii
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 nov 2015

Florin Jianu, care a ocupat în 2014 funcția de ministru delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism în guvernul Ponta, crede că actualul executiv nu are niciun program pentru IMM-uri, iar dezinteresul pentru acest segment reiese din faptul că nu mai apare în numele niciunui minister sau agenții, iar sintagma "Întreprinderi mici și mijlocii" nu se regăsește în programul de guvernare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Este pentru prima oară după 25 de ani, spune Jianu, când IMM-urile nu se regăsesc nicăieri. "S-au regăsit tot timpul pe undeva, ori au fost o agenție, ori în cadrul vreunui minister".

În al doilea rând, a adăugat fostul ministru, în programul de guvernare nu există nici măcar sintagma "Întreprindere mică și mijlocie".

Potrivit acestuia, în țară sunt în jur de 600.000 de IMM-uri cu 1,7 milioane de angajați. Dintre acestea, 2.000 sunt companii mari, care cumuluează 800.000 de angajați.

În al treilea rând, spune Jianu, sunt niște probleme specifice ale industriei care ar trebui rezolvate urgent: de la 1 ianuarie se mărește impozitul pe sedii sociale de 25 de ori. "Avem un studiu care arată că toate primăriile importante din municipiile reședință de județ vor mări la maximum această taxă", a mai spus fostul ministru.

Situația este similară cu cea a industriei ospitalității când, pentru prima oară după 1970, turismul nu se mai regăsește în denumirea niciunui minister.

"Turismul nu se găsea în primele trei versiuni ale programului de guvernare, iar în cea de-a patra apare o sintagmă generală, ceva de genul că se constată o creștere a numărului de turiști", a adăugat fostul ministru pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism.

Jianu a adăugat că premierul Dacian Cioloș nu s-a întâlnit cu aproape nimeni din mediul de afaceri, de la camere de comerț până la patronate sau sindicate.

Premierul Dacian Cioloș a primit, pe 17 noiembrie, votul de încredere al Parlamentului și a depus jurământul de învestitură la Cotroceni.

viewscnt
Afla mai multe despre
jianu
ministru
ciolos
imm
strategie