FOTO Ministrul Turismului, tulburat de ce a găsit la Costinești: Situația este îngrijorătoare, mai ales la siguranța turiștilor

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Situația este îngrijorătoare la Costinești, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor, a susținut ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, după o vizită efectuată în această stațiune de interes național.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Acesta a precizat că măsurile de remediere trebuie implementate până la deschiderea sezonului estival, în caz contrar stațiunea riscă retragerea clasificării turistice, ceea ce duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești, arată Agerpres.

FOTO Avalanșă de mari dimensiuni în Munții Rodnei CITEȘTE ȘI FOTO Avalanșă de mari dimensiuni în Munții Rodnei

"Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor", a menționat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

O echipă a Direcției Generale Turism a organizat o acțiune de control în stațiunea menționată, iar neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare și a celor de alimentație publică, dar și lipsa de salubrizare a spațiilor publice au fost constatate și de inspectorii delegați ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

FOTO Ministrul Turismului, tulburat de ce a găsit la Costinești: Situația este îngrijorătoare, mai ales la siguranța turiștilor

În scopul remedierii situațiilor identificate, a fost inițiat dialogul cu reprezentanții autorităților publice locale din Costinești, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care deține majoritatea terenurilor din stațiune, precum și cu BTT Perla Costineștiului S.A.

Oferte de Paște pe Valea Prahovei. Prețurile, care includ reduceri, ajung la peste 7.000 de lei pentru o familie cu doi copii CITEȘTE ȘI Oferte de Paște pe Valea Prahovei. Prețurile, care includ reduceri, ajung la peste 7.000 de lei pentru o familie cu doi copii

"O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria și BTT, precum și toate instituțiile cu rol de control în această speță, astfel încât siguranța turiștilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toți operatorii economici din Costinești care sunt clasificați de noi și, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfășura activități turistice", a declarat Cadariu.

Conform legii, sezonul estival în România începe la 1 mai și se încheie la data de 30 septembrie ale fiecărui an.

"Dacă anul trecut reprezentanții mass-media au evidențiat neregulile de pe litoralul românesc, anul acesta îmi doresc să nu mai avem surse de scandal pentru că nu ne putem permite să pierdem niciun turist. Situația pe care am găsit-o în Costinești reprezintă o pată neagră asupra întregii imagini a destinației turistice România. Avem stațiuni care se dezvoltă frumos și care investesc, fiind exemple de bună practică, dar nu ne putem preface că nu le vedem și pe cele care nu ne fac cinste și care chiar ne trag în jos", a mai spus ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
costinesti
litoral