Grecia a fost vizitată de 26,4 milioane de turiști

Grecia a fost vizitată de 26,4 milioane de turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2022

Grecia a fost vizitată de 26,4 milioane de turiști în primele zece luni din 2022, un avans de 92,1% față de perioada similară din 2021, arată datele publicate de Banca Centrală, informează publicația Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Numărul celor care au sosit prin aeroporturi a urcat cu 84,7%, iar al celor veniți prin punctele rutiere de trecere a frontierei a înregistrat un avans de 135,8%, scrie Agerpres.

IT-iștii angajați la stat vor fi scutiți de impozit pe venitul din salariu, de la 1 ianuarie. Facilitatea fiscală se aplică de mai mulți ani pentru angajații din sectorul privat CITEȘTE ȘI IT-iștii angajați la stat vor fi scutiți de impozit pe venitul din salariu, de la 1 ianuarie. Facilitatea fiscală se aplică de mai mulți ani pentru angajații din sectorul privat

De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2022 numărul turiștilor din zona euro a urcat cu 59,3%, iar numărul turiștilor din țările UE care nu sunt în zona euro a crescut cu 94,2%.

În plus, datele publicate de Banca Centrală a Greciei arată că sosirile turiștilor din Germania și Franța au crescut cu 47,1% și, respectiv, 49,9%, în timp ce numărul turiștilor din Marea Britanie a urcat cu 194,4% iar al celor din SUA cu 167,5%. Singurul declin semnificativ este în cazul turiștilor din Rusia, de 63,3%.

Marți, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a estimat că veniturile generate de importanta industrie a turismului în acest an vor ajunge la cel puțin 18 miliarde de euro, depășind estimările inițiale ale autorităților de la Atena.

Produsul Intern Brut al Greciei a înregistrat în acest an o creștere de 5,6%, grație unei reveniri puternice a turismului după pierderile înregistrate în timpul pandemiei, dar și a cererii interne și a majorării investițiilor.

În proiectul de buget al Greciei pe 2022, veniturile din turism au fost planificate la 15 miliarde de euro, însă sumele finale vor fi cu cel puțin trei miliarde de euro mai mari, a spus Mitsotakis. Acesta a adăugat că, până la finele acestui an, sosirile de turiști vor ajunge la 88% din nivelul record înregistrat în 2019.

Turismul este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei și totodată pentru unul din cinci locuri de muncă. În 2019, Grecia a înregistrat un număr record de 32 de milioane de vizitatori, care au generat venituri de aproximativ 18 miliarde de euro. 2020 a fost cel mai slab an din istorie, în condițiile în care pandemia de COVID a paralizat călătoriile la nivel global, însă între timp sectorul și-a revenit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti