Ierusalim: O parte din Zidul Plângerii a fost închis din cauză că o piatră de 100 de kilograme a căzut pe esplanadă

Ierusalim: O parte din Zidul Plângerii a fost închis din cauză că o piatră de 100 de kilograme a căzut pe esplanadă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2018

Primăria din Ierusalim a anunțat că a închis o parte din Zidul Plângerii luni dimineață, după ce o piatră care cântărea 100 de kilograme a căzut pe esplanadă, însă fără a răni pe cineva, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O piatră de 100 de kilograme a căzut aproape de o credincioasă fără a o atinge însă", a detaliat primarul orașului Nir Barkat într-un comunciat, explicând motivele închiderii a unei părți din esplanada din apropiere de sit, scrie News.ro.

Zidul Plângerii este singura vestigie a unui zid de susținere a celui de-al doilea Templu evreiesc distrus de romani în anul 70. Deasupra se află Muntele Templului, situl cel mai sacru al iudaismului, și esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt din islam. Vechiul Oraș se află în Ierusalimul de Est, parte din orașul ocupat de Israel din 1967 și anexat de Statul evreu. ONU nu recunoaște această anexare.

EXCLUSIV Criza de angajați lasă turiștii fără masă pe litoral. Hotelierii le restituie banii încasați pe micul dejun, alții îi trimit să mănânce la vecini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Criza de angajați lasă turiștii fără masă pe litoral. Hotelierii le restituie banii încasați pe micul dejun, alții îi trimit să mănânce la vecini

Piatra a căzut pe o parte mixtă de la granița Zidului unde bărbații și femeile se pot ruga împreună.

"Autoritatea pentru Antichități va avea grijă să verifice dacă nu există niciun pericol înainte de a permite redeschiderea sitului", a indicat primarul.

Zeci de mii de persoane s-au strâns duminică la Zid pentru festivitățile care marchează distrugerea celor două Temple de la Iersusalim după tradiția evreiască.

Shmouel Rabinowitz, rabinul Zidului a afirmat într-un comunicat difuzat luni dimineață că este vorba "despre un incident rar și de neînțeles care cere un examen de conștiință".

Evreii cred că Zidul este ultima rămășiță a templului evreiesc biblic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ierusalim
zidul plangerii