Intercontinental dă în judecată familia Adamescu

Intercontinental dă în judecată familia Adamescu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 sep 2016

Compania Hotelieră Intercontinental, care operează hotelul din centrul Bucureștiului, îi va da în judecată pe omul de afaceri Dan Adamescu și pe fiul acestuia, Alexander, după ce Astra Asigurări, firmă controlată de familia Adamescu și deținând un pachet de acțiuni ale hotelului, a fost declarată în instanță ca fiind în stare de faliment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul va fi deschis împotriva acestora, ca administratori ai societății care operează celebrul hotelul bucureștean, precum și împotriva altor persoane, foști administratori, sub forma unei acțiuni în răspundere.

Reprezentanții familiei Adamescu nu au răspuns până la momentul publicării acestei știri.

O acțiune în răspundere contra administratorilor este un mijloc de drept procesual utilizat de Adunarea Generală a Acționarilor pentru recuperarea daunelor cauzate societății de aceștia ca urmare a încălcării îndatoririlor.

Cel mai scump RCA din ultimii 25 de ani. Cât a ajuns să plătească șoferul de Logan pentru asigurare CITEȘTE ȘI Cel mai scump RCA din ultimii 25 de ani. Cât a ajuns să plătească șoferul de Logan pentru asigurare

În luna mai, omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, de instanța supremă, la patru ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a plătit doi dintre cei patru judecători de la Tribunalul București pentru a obține decizii favorabile firmelor sale.

Și pentru fiul acestuia, Alexander, instanța supremă a decis definitiv arestarea preventivă, dar în lipsă, acesta fiind în Marea Britanie și urmând să facă obiectul unei extrădări.

În același timp, în luna aprilie, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra, controlată de familia Adamescu, a fost declarată de către Curtea de Apel București ca fiind falimentară.

Conform analizelor Profit.ro, cea mai importantă deținere a companiei Astra este cea de la Compania Hotelieră Intercontinental.  Astra, prin Agenția sector 3, are aproape 17% din titlurile operatorului hotelului Intercontinental și este al doilea mare acționar după un offshore cipriot despre care presa a scris că este controlat tot de Adamescu.

Participarea Astra la capitalul social a fost de 13,6 milioane de lei, valoare apropiată de prețul care ar fi obținut dacă participația ar fi vândută la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
intercontinental
adamescu
proces
hotel