Israelienii de la Elbit semnează vânzarea complexului Radisson, anunțată de Profit.ro din primăvară. Estimează un câștig net de 80 milioane euro, parte din bani vor fi împrumutați noului proprietar

Israelienii de la Elbit semnează vânzarea complexului Radisson, anunțată de Profit.ro din primăvară. Estimează un câștig net de 80 milioane euro, parte din bani vor fi împrumutați noului proprietar
scris 10 nov 2017

Israelienii de la Elbit Imaging, proprietarul complexului hotelier Radisson Blu din Capitală, estimează un câștig net de circa 80 de milioane euro din vânzarea complexului către fondul de investiții Revetas Capital. Tranzacția, anunțată de Profit.ro din primăvară și detaliată în toamnă, cea mai mare din turismul românesc, va fi încheiată până la finele anului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Elbit a semnat un acord neangajant pentru vânzarea complexului în august, confirmând informațiile prezentate anterior de Profit.ro. Holdingul israelian nu a dezvăluit numele cumpărătorului, anunțând doar valoarea tranzacției, respectiv 177,5 milioane de euro, cea mai mare din sectorul hotelier din România.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Recent, surse apropiate tranzacției au declarat pentru Profit.ro că viitorul proprietar al celor două hoteluri din complex, Radisson Blu și Park Inn, va fi fondul de investiții Revetas Capital, specializat în achiziția de active imobiliare cu dificultăți financiare, pe care ulterior le vinde. Revetas deține în România mall-ul Vitantis, din București, activ cumpărat în 2013 în schimbul a 26 milioane de euro.

Nou studiu: Când pot fi găsite cele mai ieftine bilete pentru avion și hoteluri CITEȘTE ȘI Nou studiu: Când pot fi găsite cele mai ieftine bilete pentru avion și hoteluri

O sumă nespecificată din câștigul net de aproximativ 80 milioane de euro ce va reveni israelienilor de la Elbit în urma vânzării complexului Radisson va fi acordată, sub formă de împrumut, viitorului proprietar, a anunțat grupul israelian.  

Actul de vânzare-cumpărare va fi semnat, formal, până pe 23 noiembrie, iar finalizarea tranzacției este estimată pentru luna decembrie.

Elbit Imaging (anterior Elbit Medical Imaging) a intrat pe piața românescă la începutul anilor 2000, prin achiziția fostului hotel București, cel mai mare din Capitală în regimul comunist. Sub emblema Radisson, hotelul a fost deschis în 2003, după o investiție de 70 de milioane de euro.

Tranzacție israeliană în turism: Administratorii hotelului Sinaia cumpără hotelul Rina Vista din Poiana Brașov, cu 2,7 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție israeliană în turism: Administratorii hotelului Sinaia cumpără hotelul Rina Vista din Poiana Brașov, cu 2,7 milioane euro

În celălalt corp al fostului hotelul București, israelienii au deschis un aparthotel, Centre Ville, cu 294 de camere, pe care l-au transformat în 2015, cu o investiție de 7 milioane de euro, într-un Park Inn de patru stele, cu 240 de camere.

Radisson Blu este unul dintre cele mai importante branduri hoteliere din lume, operând aproape 300 de hoteluri în 69 de țări, iar Radisson București este cel mai mare hotel de 5 stele din România, într-o piață în care concurează, printre altele, cu InterContinental, Hilton, Sheraton și Marriott.

Radisson Blu este parte a Carlson Rezidor Hotel Group, care include, de asemenea, brandurile Quorvus Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson și Country Inns & Suites By Carlson.

În noiembrie anul trecut a fost anunțat că al doilea hotel sub brandul Radisson Blu din România va fi deschis în prima parte a anului 2018 la Brașov, printr-o investiție de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat de Carlson Rezidor Hotel Group, care deține brandul, și Tresor Com, o companie controlată de familia Neamțu din Brașov.

viewscnt
Afla mai multe despre
elbit imaging
complex radisson
park inn
vanzare
castig
revetas capital