PSD neagă implicarea în angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: Guvernatorul a considerat că are nevoie de expertiza sa

PSD neagă implicarea în angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: Guvernatorul a considerat că are nevoie de expertiza sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2021

Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, afirmă că partidul nu a avut niciun rol în numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională a României (BNR), precizând că guvernatorul a considerat că are nevoie de experiența și expertiza acesteia, dar nu în calitatea ei de social-democrată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sorin Grindeanu a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, cum a pierdut-o PSD pe Viorica Dăncilă, care s-a angajat la BNR.

“Partidul nu a avut niciun rol în noul job. Am înțeles că guvernatorul, și am văzut explicațiile, guvernatorul a considerat că are nevoie de experiența, expertiza Vioricăi Dăncilă nu ca PSD-ist. Nu s-a dus PSD-ul ”Vă rugăm...”, nu există așa ceva, e o chestiune în care PSD-ul nu are vreo….”, a afirmat Grindeanu, citat de News.ro.

Grindeanu afirmă că Dragnea nu i-a solicitat contracte pentru firme. Întrebat dacă l-a turnat pe fostul lIder PSD: Nu am acorduri de confidențialitate CITEȘTE ȘI Grindeanu afirmă că Dragnea nu i-a solicitat contracte pentru firme. Întrebat dacă l-a turnat pe fostul lIder PSD: Nu am acorduri de confidențialitate

Solicitat să comenteze faptul că Viorica Dăncilă nu a fost bună pentru PSD, care nu i-a oferit un post de parlamentar, dar este bună pentru BNR, fostul premier a afirmat: “BNR hotărăște dincolo de ce vrea PSD, PNL, USR. E treaba Băncii Naționale, de aia e independentă. Abordarea noastră legată de loc și de ce spuneți dumneavoastră în toamna anului trecut a fost următoarea. Organizațiile județene decid și vin cu propunerile pe care noi marea majoritate a cazurilor le-am acceptat. Am avut mențiuni sau scoateri de pe listă și incursiuni pe listele pe care le propuneau cei din județe doar atunci - și au fost câteva cazuri - cînd cei care erau propuși avea anumite semne de întrebare legate de integritate. Trebuia să meargă în Teleorman sau de unde era membru, cred că în Teleorman, să își depună candidatura, colegii noștri de acolo să voteze”, a explicat prim-vicepreședintele PSD.  

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marți, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Națională, că un criteriu de selecție a fost faptul că atât ea, cât și Ioan Mircea Pașcu sunt foști europarlamentari și este nevoie de ”oameni care deschid uși în Europa”. El a adăugat că au fost criterii de selecție care au ținut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

VIDEO Ministrul Muncii, mesaj pentru cine vrea punte de minivacanță între weekend și 1 Iunie: Să își ia o zi de concediu CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Muncii, mesaj pentru cine vrea punte de minivacanță între weekend și 1 Iunie: Să își ia o zi de concediu

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru a fi numită consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, că „vocea și talentul”. Liderul PNL a adăugat că nu comentează angajarea de cadre la BNR și a precizat că în perioada în care a fost premier a avut o coordonare foarte bună cu Banca Națională, într-o perioadă dificilă marcată de pandemie.

Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidențiale în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform Biroului de presă al BNR.

Dăncilă a fost angajată pe 15 mai.

CONFIRMARE Cîțu confirmă planul Guvernului, prezentat de Profit.ro, pentru eliminarea \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cîțu confirmă planul Guvernului, prezentat de Profit.ro, pentru eliminarea "stimulentelor fiscale excesive" la impozit și contribuții sociale

Viorica Dăncilă l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
sprin grindeanu
viorica dăncilă
bnr
mugur isarescu
angajare
consilier
guvernator
sd