Japonia a primit în luna mai cel mai mic număr de turiști străini din cauza epidemiei de COVID-19

Japonia a primit în luna mai cel mai mic număr de turiști străini din cauza epidemiei de COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2020

Doar 1.700 de persoane au călătorit în Japonia în luna mai, cel mai mic număr de la începerea compilării datelor oficiale în 1964, potrivit unui raport prezentat miercuri, în condițiile în care măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului au decimat industria turismului, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numărul turiștilor străini din Japonia a scăzut cu 99,9%, de la 2,77 milioane de persoane în cursul aceleiași luni a anului trecut, conform raportului emis de Organizația Națională a Turismului din Japonia (JNTO), scrie Agerpres.

Wizz Air lansează o nouă bază operațională în România și 12 rute noi CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă bază operațională în România și 12 rute noi

Pandemia de COVID-19 a determinat Japonia să impună o interdicție de intrare a turiștilor din 111 țări și regiuni, inclusiv China, Statele Unite și toate statele din Europa.

În ultimii ani, economia Japoniei a devenit tot mai dependentă de turiștii străini, lansând campanii mai agresive în străinătate pentru promovarea industriei turismului.

Înainte de criza coronavirusului, turismul se bucura de cifre în creștere. Se estimează că 31,8 milioane de persoane au vizitat Japonia în 2019, cu 2,2% în creștere față de anul precedent, a precizat JNTO.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
turism