Lanțul de hoteluri Hilton concediază 22% dintre angajații din birouri

Lanțul de hoteluri Hilton concediază 22% dintre angajații din birouri
scris 17 iun 2020

Lanțul de hoteluri Hilton Worldwide Holdings a anunțat că va renunța la 22% din forța de muncă din birourile companiei, respectiv la 2.100 de persoane, ca reacție la epidemia de coronavirus care a devastat industria călătoriilor la nivel mondial, transmite Reuters.

Compania va extinde și șomajul tehnic anunțat anterior, va reduce programul de lucru și salariile, cu până la trei luni, scrie News.ro

DOCUMENT Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Este extinsă și facilitatea pentru hoteluri și restaurante. UPDATE Măsurile pentru jocurile de noroc, amânate CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Este extinsă și facilitatea pentru hoteluri și restaurante. UPDATE Măsurile pentru jocurile de noroc, amânate

”Niciodată în istoria de 101 ani a Hilton industria noastră nu a trecut printr-o criză globală care să blocheze aproape în totalitate călătoriile”, a afirmat directorul general Christopher Nassetta, într-un comunicat.

Hilton are aproximativ 9.600 de angajați corporativi la nivel global, în timp ce forța de muncă totală reunea 173.000 de persoane, la sfârșitul anului 2019.

Grupul concurent Marriott a trimis la rândul său în șomaj tehnic mii de angajați, în urma scăderii rezervărilor în timpul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri
hilton