Licitație de 350 milioane euro pentru reabilitarea litoralului, puternic afectat de eroziune în ultimii 30 de ani. Zonele vizate

Licitație de 350 milioane euro pentru reabilitarea litoralului, puternic afectat de eroziune în ultimii 30 de ani. Zonele vizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2019

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a lansat o licitație de 1,67 miliarde lei (350 milioane euro), fără TVA, pentru reabilitarea unei părți din litoralul românesc, potrivit unui anunț publicat pe platforma SICAP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Litoralul românesc a fost puternic afectat de eroziune în ultimii 30 de ani, plajele dispărând în proporție de peste 50% în unele zone, scrie News.ro.

Licitația vizează proiectarea și execuția lucrărilor componente ale sistemului de protecție costieră, în vederea reducerii eroziunii costiere și asigurării unui grad corespunzator de protecție pentru anumite zone ale litoralului.

Proprietarul Burj Khalifa scoate la vânzare cele două punți de observație din vârful turnului CITEȘTE ȘI Proprietarul Burj Khalifa scoate la vânzare cele două punți de observație din vârful turnului

Lucrările fac parte din proiectul finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) – „Reducerea eroziunii costiere (2014-2020).

Autoritatea are în vedere protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zonele Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn și 2 Mai.

Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii 5 ani împliniți la data termenului limită pentru depunerea ofertei, a executat lucrări similare duse la bun sfârșit, respectiv lucrări în mediul marin/costier/portuar privind combaterea fenomenului de eroziune marină.

Tipul procedurii este licitație deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația bazinală de apă dobrogea litoral
sicap