Lipsa angajaților calificați creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării. Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanței și străini

Lipsa angajaților calificați creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării. Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanței și străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

În plin sezon estival, proprietarii de pensiuni din Clisura Dunării spun că au probleme cu forța de muncă. Aceștia acuză lipsa angajaților calificați în meserii precum cele de bucătar sau ospătar, dar și a celor necalificați, cum ar fi cameristele sau îngrijitorii, anunță Agenția de presă Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ca să acopere deficitul, prestatorii de servicii turistice apelează la elevii care vor să lucreze pe perioada vacanței, dar recrutează personal și din țări asiatice, sau alte zone ale României.

EXCLUSIV Victoria Capital Partners, a unui cunoscut DJ din România, face un ansamblu rezidențial pe malul Lacului Morii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Victoria Capital Partners, a unui cunoscut DJ din România, face un ansamblu rezidențial pe malul Lacului Morii

”Noi am încercat să formăm oameni ceea ce este foarte greu, pentru că nu mai sunt școli profesionale. Este o meserie destul de bănoasă, dar nu mai există personalul care să iubească această meserie. Să lucrezi în domeniul HORECA e dificil în zilele noastre”, spune managerul unei pensiuni Octavian Leca.

”E o problemă pe care o întâmpină la începutul fiecărui sezon, forța de muncă este deficitară. Căutăm tineri pentru ospătari, barmani, dar cel mai greu găsim personal pentru bucătărie pentru că acolo se cere cât de cât specializare”, susține ghidul turistic Alin Subțire.

În Mehedinți, procentul șomajului depășește 7%, fiind unul din cele mai mari din țară.

”Căutăm cameriste, nu găsim și cred că ne vom adresa unei agenții, să revendicăm forță de muncă din străinătate”, transmite proprietara unei pensiuni, Florentina Muhnici.

viewscnt
Afla mai multe despre
clisura dunării
angajati
pensiuni