Litoralul românesc - asaltat în acest an de turiști care caută hotel de 3 stele și demipensiune sau all inclusive. A crescut numărul de turiști străini

Litoralul românesc - asaltat în acest an de turiști care caută hotel de 3 stele și demipensiune sau all inclusive. A crescut numărul de turiști străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2018

Litoralul românesc este asaltat în acest an de turiști aflați în căutarea unui hotel de 3 stele cu pachete de demipensiune sau all inclusive, cei mai mulți îndreptându-se spre Mamaia, dar și spre Eforie Nord, Venus și Saturn. A crescut și numărul de turiști străini din Polonia, Belgia, Franța, Marea Britanie, Italia și Ungaria. În acest sezon, pe litoral sunt circa 20 hoteluri în regim all inclusive, totalizând peste 6.000 de camere, iar pentru următorii 5 ani sunt așteptate alte 20 de hoteluri, majoritatea de 4 stele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Mai multe hoteluri au introdus servicii și facilități suplimentare, precum animație și locuri de joacă. Excursiile de o zi – Day Trips – au devenit déjà familiare turiștilor și din ce în ce mai mulți optează pentru una sau două zile pentru astfel de excursii pe perioada vacanțelor pe litoral. Cea mai căutată este excursia de o zi în Delta Dunării”, spune Aurelian Marin, director general Paradis Vacanțe de Vis, care a înregistrat, până la acest moment, o creștere cu 25% a rezervărilor, față de aceeași perioadă a anului trecut, și estimează pentru întreg sezonul estival un plus de 28%.

 

Pentru sezonul estival 2018, cei mai mulți turiști preferă hoteluri de 3 stele, urmate de cele de 4 stele și de 2 stele. Există o tendință a turiștilor de a achiziționa servicii mai complexe. De exemplu, sunt mulți turiști care nu mai cumpără doar simple pachete de cazare sau cazare și mic dejun, ci achiziționează pachete cu servicii de masă (demipensiune sau all inclusive). De asemenea, turiștii cumpără excursii opționale (Day trips) încă de la rezervarea pachetelor de servicii și pachete cu avionul din Timișoara, Cluj-Napoca și Oradea.

Fly Go și TBI Credit lansează un produs de finanțare digitală pentru achiziția de vacanțe în rate CITEȘTE ȘI Fly Go și TBI Credit lansează un produs de finanțare digitală pentru achiziția de vacanțe în rate

Referitor la pachetele turistice cu avionul, a crescut frecvența zborurilor săptămânale față de 2017. În acest an sunt operate din Timișoara trei zboruri (față de două anul trecut), trei zboruri din Cluj-Napoca (față de două anul trecut) și două zboruri din Oradea (față de unul anul trecut).

Majoritatea turiștilor, în toate stațiunile (chiar și în Mamaia) sunt familiști. O particularitate aparte o deține Mamaia, care are și un număr semnificativ de tineri, cu precădere în weekend și în special în partea de nord a stațiunii Mamaia.

Topul stațiunilor pentru sezonul 2018, potrivit Paradis Vacanțe de Vis, este condus de Mamaia, după care urmează Eforie Nord, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Eforie Sud. În acest sezon, pe litoral sunt circa 20 hoteluri în regim all inclusive, totalizând peste 6.000 de camere.

”Ritmul investițional de pe litoralul românesc este în creștere. În acest moment se tranzacționează multe hoteluri pe litoral, care vor intra în următorii doi ani într-un amplu proces de renovare, astfel încât litoralul va avea, în următorii 5 ani, în plus față de acest moment, peste 20 de hoteluri noi complet renovate, cu servicii și facilități la standarde înalte. Majoritatea vor fi clasificate la 4 stele”, adaugă Aurelian Marin.

Lucrurile stau mai bine și din punct de vedere al incoming-ului. Potrivit touroperatorului, la charterele sosite an de an din Israel se adaugă, anul acesta, și un zbor charter, cu 2 frecvențe săptămânale, din Estonia, pe ruta Tallinn – Constanța. De asemenea, se constată o creștere a numărului de turiști străini din Polonia, Belgia, Franța, Marea Britanie, Italia și Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
touroperator
litoral 2018
marea neagra